Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac
PrinteazaO reteta de ravioli cu pere, pecorino si seminte de mac din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, ricotta, para, parmezan, galbenusuri, pecorino, unt si seminte de mac. Există mai multe tipuri de brânză pecorino. Cele mai cunoscute sunt pecorino romano, pecorino sardo (fabricată în Sardinia), pecorino toscano (fabricată în Toscana), numită şi cacio. Cea mai cunoscută este pecorino romano, care este comercializată în diverse stadii de maturare.
pentru aluat:
- 500 g faină albă
- 5 ouă
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 praf de sare
pentru umplutură:
- 500 g ricotta
- 1 pară
- 100 g parmezan ras
- 2 gălbenuşuri
pentru asezonare:
- 300 g pecorino (sau parmezan) semiuscat
- 150 g unt
- 1 pară
- seminţe de mac
Mod de preparare:
Taie para în bastonaşe subţiri, pune-le într-un castron şi adaugă ricotta. Pune gălbenuşurile şi parmezanul ras şi amestecă bine. Prepară aluatul: pune ouăle într-un castron şi bate-le cu telul, adaugă uleiul, un praf de sare şi toarnă faina treptat.
La început, amestecă ingredientele cu telul sau cu o furculiţă, apoi, când compoziţia s-a îngroşat, frământă cu mâna, adăugând faină până când obţii un aluat omogen.
Intinde o foaie de aluat, decupează din ea discuri cu diametrul de 10 cm, pune câte puţină umplutură în mijlocul fiecăruia, pliază-le în formă de semilună şi lipeşte-le marginile.
Fierbe ravioli în apă clocotită cu un praf de sare, scurge-le şi pune-le pe un platou. Asezonează cu bastonaşe de pecorino sau parmezan, feliuţe de pară şi unt topit, cald. Presară seminţe de mac.
Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac
Poftă bună!