Ravioli cu peşte şi portocale
PrinteazaO reteta de ravioli cu peste si portocale din: faina alba, oua, file de biban, ansoa in ulei, unt, vin alb, ou, usturoi, unt, portocale si patrunjel verde.
pentru aluat:
- 250 g faină albă
- 2 ouă
pentru umplutură:
- 300 g file de biban
- 4 bucăţi anşoa în ulei
- 25 g unt
- 1 pahar vin alb
- 1 ou
- 2 căţei usturoi
pentru asezonare:
- 25 g unt
- 2 portocale
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Taie bucăţi fileurile de biban. Intr-o cratiţă, înăbuşă usturoiul cu 25 g de unt, căleşte puţin bucăţelele de anşoa, apoi adaugă bibanul. Pune un praf de sare şi toarnă vinul, apoi lasă-le să fiarbă puţin.
Acoperă vasul cu un capac şi lasă la fiert circa 10 minute, completând lichidul cu puţină apă dacă este nevoie. Trece peştele prin maşina de tocat şi amestecă-1 cu 1 ou bătut.
Frământă un aluat din ingredientele indicate şi întinde o foaie. Pune pe ea grămăjoare din umplutură, la distanţe egale, şi confecţionează ravioli. Stoarce portocalele şi păstrează coaja.
Fierbe ravioli în apă cu un praf de sare, scurge-i şi căleşte-i în tigaie cu 25 g de unt şi cu zeama de portocale. Presară-i cu pătrunjel tocat mărunt şi cu coaja de portocale tăiată fâşiuţe foarte subţiri.
Ravioli cu peşte şi portocale
Poftă bună!