Ravioli cu ricotta
PrinteazaRavioli cu ricotta din: ricotta, oua, ulei de masline, salvie, nucsoara, sare, piper, parmezan, faina si oua.
Pentru umplutură:
- 400 g ricotta
- 2 ouă
- 4 linguri ulei de măsline
- 15 frunze de salvie proaspătă
- 1 praf de nucşoară
- sare
- piper
- 4 linguri parmezan ras
Pentru aluat:
- 400 g făină
- 4 ouă
Mod de preparare:
Intr-un castron, puneţi făina şi faceţi o adâncitură în mijloc, iar apoi spargeţi ouăle, săraţi-le şi bateţi-le cu furculiţa 2 min. încorporaţi puţină făină, astfel încât amestecul să devină consistent.
Frământaţi aluatul cu mâna, 10 minute, astfel încât să formaţi o sferă.
Acoperiţi-o şi lăsaţi aluatul astfel vreo 20 minute într-un castron, amestecaţi brânza scursă, salvia tocată mărunt, ouăle şi parmezanul. Săraţi, piperaţi, adăugaţi puţină nucşoară şi amestecaţi.
Impărţiţi aluatul în patru şi întindeţi bucăţile pe o planşetă presărată cu făină. Decupaţi rondele cu diametrul de 8-10 cm. Puneţi o lingură de umplutura în centrul fiecărei rondele, umeziţi marginile cu o pensulă şi îndoiţi-o în formă de semilună.
Apăsaţi marginile pentru a lipi aluatul. Lăsaţi ravioli într-o cratiţă mare, cu apă clocotită cu sare, circa 8 min, până ce marginile sunt fierte al dente. Scurgeţi ravioli, răsturnaţi-i pe un platou şi stropiţi cu puţin ulei.
Decoraţi ravioli cu busuioc.
Poftă bună!