Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella
PrinteazaO reteta de ravioli cu rosii, cascaval de vaca si mozzarella din: faina alba, ulei de masline extravirgin, sare, cascaval de vaca, mozzarella, ou, sare, piper, maghiran, legume, carne de porc, rosii, vin rosu, parmezan si frunze de busuioc.
- 350 g faină albă
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 praf de sare
pentru umplutură:
- 450 g caşcaval moale din lapte de vacă
- 100 g mozzarella
- 3 linguri parmezan ras
- 1 ou;
- sare şi piper
- 1 lingură măghiran proaspăt
pentru asezonare:
- 50 g legume (morcov, ceapă, ţelină)
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 300 g carne de porc tocată
- 200 g roşii decojite
- 1/2 pahar vin roşu
- 3 linguri parmezan ras sare
- câteva frunze de busuioc
Mod de preparare:
Frământă toate ingredientele pentru aluat până când devine omogen şi elastic. Modelează aluatul în formă de bilă, împarte-1 în două şi întinde-1 cu sucitorul în două foi subţiri. Rade caşcavalul moale, încorporează parmezanul ras, măghiranul tocat, mozzarella şi oul. Pune sare şi piper, după gust, şi amestecă compoziţia.
Pune umplutura într-un poş, apoi aşază grămăjoare din ea pe una dintre foile de aluat. Acoperă cu cea de-a doua foaie, presează în jurul grămăjoarelor de umplutură şi taie ravioli cu o rotiţă de patiserie.
Toacă legumele şi căleşte-le în ulei încins, adaugă carnea tocată de porc şi amestecă până ce compoziţia se încălzeşte. Pune un praf de sare, adaugă vinul şi lasă să fiarbă până când acesta se evaporă. Pune roşiile decojite, curăţate de seminţe şi scurse de zeamă. Continuă fierberea până când scade zeama şi potriveşte gustul de sare.
Fierbe ravioli în apă cu sare timp de 4-5 minute. Scoate-i cu o paletă şi pune-i pe un platou. Serveşte-i imediat, asezonaţi cu sosul cald şi presăraţi cu parmezan ras şi busuioc.
Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella
Poftă bună!