Ravioli cu roşii şi carne

Printeaza

O reteta delicioasa de ravioli cu: rosii, faina, oua, carne de vita, dovlecel, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, oregano.

Ingrediente:Ravioli cu roşii şi carne

  • 200 g făină
  • două ouă
  • 500 g carne de vită tocată
  • un dovlecel
  • o ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 5 roşii
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Dovlecelul se spală, se toacă mărunt sau se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune lângă ceapă.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă legumele şi se călesc până devin aurii. Se adaugă carnea de vită, se căleşte până devine albă, se toarnă roşiile date pe râzătoare şi se condimentează. Se fierbe totul până scade com­poziţia şi se lasă să se răcească.

Ouăle se amestecă bine cu un sfert de linguriţă cu sare, puţin piper, o lingură cu ulei şi făina până rezultă un aluat potrivit de tare. Se întinde o foaie subţire, se decupează rondele cu o cană şi se pune compoziţie pe o jumătate a rondelelor.

Se acoperă cu jumătatea rămasă, se presează marginile cu degetele sau cu dinţii unei fur­culiţe şi se fierb şapte minute la foc mic, în apă cu puţină sare.

Ravioli cu roşii şi carne

Ravioli cu roşii şi carne

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.