Ravioli cu sfeclă roşie in sos de unt şi seminţe de mac
PrinteazaO reteta de ravioli cu sfecla rosie in sos de unt si seminte de mac din: faina alba, oua, sare, sfecla rosie, parmezan, ou, sare, piper, unt, pesmet si seminte de mac.
pentru aluat:
- 500 g faină albă
- 5 ouă
- 1 praf de sare
pentru umplutură:
- 500 g sfeclă roşie
- 3 linguri parmezan ras
- 1 ou
- sare şi piper
pentru sos:
- 100 g unt
- 2 linguri pesmet
- 1 lingură seminţe de mac
- 1 lingură parmezan ras
Mod de preparare:
Frământă faina cu ouăle şi puţină sare până când obţii un aluat neted şi omogen. Pune-1 să se odihnească în frigider până când îl vei folosi.
Fierbe sfecla în multă apă clocotită. Curăţ-o, taie-o cu- buleţe şi paseaz-o (manual sau în blender). Adaugă parmezanul ras, sare şi piper, după gust, 1 ou şi amestecă foarte bine.
Intinde o foaie de aluat nu prea subţire şi decupează din ea cercuri cu ajutorul unei forme. Pune în mijlocul fiecărui cerc de aluat puţină umplutură, pliază-le şi lipeşte-le bine marginile, apoi procedează ca în imagine.
Pune ravioli în apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-i circa 2 minute. Topeşte untul într-o tigaie şi pune în el raviolii scurşi bine de apă. Căleşte-i puţin şi adaugă pesmetul. Serveşte ravioli presăraţi cu seminţe de mac şi parmezan ras.
Ravioli cu sfeclă roşie în sos de unt şi seminţe de mac
Poftă bună!