Ravioli cu sfeclă roşie in sos de unt şi seminţe de mac

Printeaza

O reteta de ravioli cu sfecla rosie in sos de unt si seminte de mac din: faina alba, oua, sare, sfecla rosie, parmezan, ou, sare, piper, unt, pesmet si seminte de mac.

Ingrediente:Ravioli cu sfeclă roşie in sos de unt şi seminţe de mac

pentru aluat:

  • 500 g faină albă
  • 5 ouă
  • 1 praf de sare

pentru umplutură:

  • 500 g sfeclă roşie
  • 3 linguri parmezan ras
  • 1 ou
  • sare şi piper

pentru sos:

  • 100 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingură seminţe de mac
  • 1 lingură parmezan ras

 

Mod de preparare:

Frământă faina cu ouăle şi puţină sare până când obţii un aluat neted şi omogen. Pune-1 să se odihnească în frigider până când îl vei folosi.

Fierbe sfecla în multă apă clocotită. Curăţ-o, taie-o cu- buleţe şi paseaz-o (manual sau în blender). Adaugă parmeza­nul ras, sare şi piper, după gust, 1 ou şi amestecă foarte bine.

Intinde o foaie de aluat nu prea subţire şi decupea­ză din ea cercuri cu ajutorul unei forme. Pune în mijlocul fiecărui cerc de aluat puţină umplutură, pliază-le şi lipeşte-le bine marginile, apoi procedează ca în imagine.

Pune ravioli în apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-i circa 2 minute. Topeşte untul într-o tigaie şi pune în el raviolii scurşi bine de apă. Căleşte-i puţin şi adaugă pesmetul. Serveşte ravioli presăraţi cu seminţe de mac şi parme­zan ras.

Ravioli cu sfeclă roşie în sos de unt şi seminţe de mac

Ravioli_cu_sfecla_rosie_în_sos_de_unt_si_seminte_de_mac

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.