Ravioli cu spanac in sos de smantană şi şuncă
PrinteazaO reteta de ravioli cu spanac in sos de smantana si sunca din: spanac, oua, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, branza de vaci cu verdeata, parmezan, nucsoara, smantana, sare si piper.
- 400 g spanac
- 3 ouă
- 300 g făină
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 250 g brânză de vaci cu verdeaţă
- 6 linguri parmezan ras
- nucşoară
- 1 albuş
- 150 g şuncă
- 350 ml smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă spanacul şi se pasează cu 300 ml apă. Se încălzeşte sucul – dar nu se lasă să fiarbă! – până ce clorofila se adună deasupra. Apoi se strecoară şi se păstrează pelicula de clorofilă. Aceasta se bate împreună cu ouăle, apoi se adaugă făină, 1 lingură ulei şi 1 linguriţă sare.
Se frământă aluatul, se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 60 min. Se amestecă ceapa şi usturoiul tocate şi călite cu brânza de vaci, 3 linguri parmezan, sare, piper şi nucşoară. Se împarte aluatul în două, se întind foi subţiri şi pe una dintre ele se aşază câte o linguriţă de umplutură la intervale de 4 cm.
Aluatul se unge cu albuş şi se aşază deasupra a doua foaie; se presează. Se decupează ravioli şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare; se lasă să fiarbă la foc moale 4-5 min. Se prăjeşte şunca tăiată cuburi; se adaugă smântână, se dă într-un clocot. Se scot ravioli cu lingura de spumă şi se servesc cu sos şi parmezan.
Ravioli cu spanac în sos de smantână şi şuncă
Poftă bună!