Ravioli de sepie şi fructe de mare
PrinteazaO reteta de raviolii de sepie si fructe de mare din: andiva, seminte de pin, stafide, ulei de masline extravirgin, paine, ansoa, usturoi, rosii cherry, sepii, fructe de mare, sare, piper, supa concentrata de legume, frunze de busuioc si foaie de dafin.
- 1 andivă creaţă
- 30 g seminţe de pin
- 20 g stafide
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 50 g pâine veche
- 1 anşoa
- 2 căţei de usturoi
- 10 roşii cherry
- 4 sepii
- 150 g fructe de mare mixte
- sare şi piper
pentru sos:
- 200 ml ulei de măsline extravirgin
- supă concentrată de legume
- cateva frunze de busuioc
- 1 foaie de dafin
- sare si piper
Mod de preparare:
Spală andiva şi pune deoparte frunzele mai frumoase. Taie julien restul andivei şi căleşte-o cu 4 linguri de ulei, împreună cu 1 căţel de usturoi necurăţat de coajă, seminţele de pin prăjite, stafidele şi bucata de anşoa. Pune sare şi piper, căleşte încă 3 minute, apoi adaugă pâinea tăiată cubuleţe.
Imbracă o miniformă cu folie de plastic, apoi cu frunzele de andivă păstrate şi pune andiva călită. Acoperă forma cu folie şi fierbe la bain-marie circa 20 de minute.Prăjeşte 1 căţel de usturoi cu busuiocul şi foaia de dafin în 200 ml de ulei, adaugă roşiile sferturi, supa concentrată de legume şi lasă la fiert 5 minute. Scoate foaia de dafin, pasează în blender şi strecoară compoziţia prin sită.
Curăţă sepiile şi taie din fiecare câte 2 pătrate cu latura de circa 8 cm; unge-le cu ulei şi frige-le câte 3 minute.Căleşte fructele de mare cu foarte puţin ulei. Pune pe fiecare farfurie sos de roşii şi aşază fructe de mare între două bucăţi de sepie. Pune punguţa cu andive deasupra şi decorează cu fructe de mare şi crutoane.
Ravioli de sepie şi fructe de mare
Pofta buna!