Ravioli cu dovleac
PrinteazaO reteta de ravioli cu dovleac din: ravioli, ceapa, usturoi, dovleac, cascaval, prah de chilli, coaja de lamaie, unt, frimituri de paine, salvie, sare si piper.
- 500 g ravioli cu branza
- 1 ceapa tocata fin
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 450 g dovleac taiat cuburi
- 50 g cascaval ras
- 1/2 lingurita de praf de chilli
- coaja rasa de la o lamaie
- 30 g unt
- 100 g firimituri de paine
- 2 linguri de frunze de salvie tocate
- frunze de salvie pentru decor
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe ravioli după instrucţiunile de pe pachet. Intre timp, încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie şi căleşte ceapa şi usturoiul 2-3 minute. Adaugă dovleacul, 300ml apă, caşcavalul ras, chilii şi coaja de lămâie.
Amestecă bine şi lasă la foc mic timp de 4-5 minute. Condimentează cu sare şi piper.
Intr-o tigaie mică topeşte untul, amestecă firimiturile de pâine şi lasă pe foc până devin aurii. Adaugă şi frunzele tocate de salvie. Scurge ravioli de apă şi împarte-le în 4 boluri.
Toarnă peste fiecare porţie sosul cu dovleac şi amestecul de firimituri cu salvie. Pentru servire, decorează cu frunze de salvie.
Ravioli cu dovleac
Pofta buna!