Ravioli cu homar si trufe
PrinteazaRavioli cu homar si trufe din: foi de lasagna, monari, trufa, unt, ceapa alba, concentrat de supa de peste, smantana, tarhon, sare si piper macinat.
Ingrediente:
- 12 foi proaspete de lasagna
- 3 homari mici
- 1 trufă mică
- 30 g unt
- 2 cepe albe mici
- 1 plic concentrat de supă de peşte
- 200 ml smântână lichidă
- 3 fire de tarhon
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Desprindeţi capetele homarilor şi puneţi-le deoparte. Curăţaţi şi tăiaţi ceapa în solzi foarte subţiri. încingeţi untul într-o tigaie adâncă, puneţi ceapa şi cozile homarilor la rumenit, la foc mare.
Adăugaţi concentratul de peşte, iar apoi lăsaţi totul să clocotească 3 min.
Scoateţi cozile, lăsaţi-le să se răcească, decorticaţi-le, iar apoi tăiaţi carnea în bucăţi şi puneţi-o deoparte. Zdrobiţi grosier capetele şi carapacele homarilor, puneţi-le în tigaie şi lăsaţi compoziţia să scadă la jumătate.
într-o oală, clocotiţi 2 l de apă cu sare. Strecuraţi zeama din tigaie şi puneţi-o la loc.
Adăugaţi smântână, tarhonul tocat (păstraţi câteva frunze pentru decor), bucăţile de homar, săraţi, piperaţi şi lăsaţi totul să clocotească, fără să acoperiţi tigaia, timp de 5 min. Radeţi trufa şi adăugaţi-o la final.
Fierbeţi lasagna în apa clocotită, circa 3 min, şi scurgeţi foile. Puneţi 6 foi în 6 farfurii preîncălzite. Aşezaţi bucăţile de homar pe lasagna, piperaţi uşor şi, deasupra, puneţi o altă foaie de lasagna, pliată, pe fiecare farfurie.
Decoraţi cu frunzele de tarhon şi serviţi imediat.
Ravioli cu homar si trufe
Poftă bună!