Ravioli cu homar si trufe

Printeaza

Ravioli cu homar si trufe din: foi de lasagna, monari, trufa, unt, ceapa alba, concentrat de supa de peste, smantana, tarhon, sare si piper macinat.

Ingrediente:

  • 12 foi proaspete de lasagna
  • 3 homari mici
  • 1 trufă mică
  • 30 g unt
  • 2 cepe albe mici
  • 1 plic concentrat de supă de peşte
  • 200 ml smântână lichidă
  • 3 fire de tarhon
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Desprindeţi capetele homarilor şi puneţi-le deoparte. Curăţaţi şi tăiaţi ceapa în solzi foarte subţiri. încin­geţi untul într-o tigaie adâncă, puneţi ceapa şi cozile homarilor la rumenit, la foc mare.

Adăugaţi con­centratul de peşte, iar apoi lăsaţi totul să clocotească 3 min.

Scoateţi cozile, lăsaţi-le să se răcească, decorticaţi-le, iar apoi tăiaţi carnea în bucăţi şi puneţi-o deoparte. Zdrobiţi grosier capetele şi carapacele homarilor, puneţi-le în tigaie şi lăsaţi compoziţia să scadă la jumătate.

într-o oală, clocotiţi 2 l de apă cu sare. Strecuraţi zeama din tigaie şi puneţi-o la loc.

Adăugaţi smântână, tarhonul tocat (păstraţi câteva frun­ze pentru decor), bucăţile de homar, săraţi, piperaţi şi lăsaţi totul să clo­cotească, fără să acoperiţi tigaia, timp de 5 min. Radeţi trufa şi adăugaţi-o la final.

Fierbeţi lasagna în apa clocotită, circa 3 min, şi scurgeţi foile. Puneţi 6 foi în 6 farfurii preîncălzite. Aşezaţi bucăţile de homar pe lasagna, piperaţi uşor şi, deasupra, puneţi o altă foaie de lasagna, pliată, pe fiecare farfurie.

Decoraţi cu frun­zele de tarhon şi serviţi imediat.

Ravioli cu homar si trufe

Ravioli cu homar si trufe

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.