Ravioli cu lup de mare, patrunjel si rodie
PrinteazaRavioli cu lup de mare, patrunjel si rodie din: ouă, făină, carne de lup de mare fără oase, usturoi, pătrunjel, sare, rodii, zahăr, piper proaspăt măcinat.
- 4 ouă
- 400 g de făină
Pentru umplutură:
- 200 g carne de lup de mare, fără oase
- 1 căţel de usturoi
- pătrunjel
- sare
Pentru Coulis:
- 2 rodii
- zahăr
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Formaţi prima dată două foi destul de subţiri de paste cu ou.
Intre timp, puneţi pe foc o tigaie non-aderentă şi introduceţi lupul de mare tăiat bucăţele, usturoiul cu tot cu coajă (pe care ulterior îl veţi scoate) şi pătrunjelul.
Lăsaţi să se gătească timp de 5 sau 10 minute, potriviţi de sare şi apoi, cu ajutorul unui vârf de cuţit, formaţi mai multe mingiuţe care trebuie aşezate pe o foaie de aluat de paste bine distanţate între ele.
Acoperiţi cealaltă foaie, presând uşor cu degetele în jurul umpluturii, pentru a forma pastele ravioli.
Separaţi-le cu o rotiţă dinţată sau cu un vârf ele cuţit.
Fierbeţi pastele ravioli în apă cu sare timp de 3 sau 4 minute, între timp, preparaţi sosul coulis de rodie.
Tăiaţi în jumătate rodia, păstraţi câteva boabe pentru a decora farfuria şi stoarceţi restul.
Veţi proceda ca în cazul unui sirop obişnuit cu zahăr (acesta din urniă se adaugă şi în funcţie de gust).
Atunci când devine rubiniu (după aproximativ 15 minute), luaţi-l de pe foc şi puneţi-l la răcit într-un vas umplut cu apă şi gheaţă.
Scurgeţi pastele ravioli, aşezaţi-le pe platoul de servire, garnisiţi cu sosul coulis de rodie şi cu boabele de rodie pe care le-aţi păstrat.
Ravioli cu lup de mare, patrunjel si rodie
Pofta buna!