Ravioli cu nuci si salvie
PrinteazaRavioli cu nuci si salvie din: faina, oua, galbenus, ulei de masline, rosii, mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si piper.
- 300 g faina
- 2 oua
- 1 galbenus
- 1 lingura ulei de masline
- 50 g rosii conservate in ulei
- 125 g mozzarella
- 2 linguri miez de nuca
- 1 albus
- salvie
- 4 linguri unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, ouă, gălbenuş, ulei, 1/2 linguriţă de sare şi eventual puţină apă.
Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min.
Se prepară umplutura: se lasă să se scurgă roşiile, apoi se taie mărunt, la fel ca brânza şi nucile. Se amestecă şi se piperează.
Se împarte aluatul în două şi se întinde o foaie subţire pe planşeta tapetată cu puţină făină.
Pe jumătate din foaie se aşază câte o linguriţă de umplutură’la intervale de 4 cm.
Marginile se ung cu albuş şi se aşază deasupra a doua foaie de aluat; se presează de jur-împrejurul umpluturii.
Se decupează pătratele, pentru a se obţine ravioli; se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi se lasă să fiarbă 4-5 min. la foc moale.
Apoi se călesc în unt, cu frunze de salvie. Se presară parmezan şi piper din râşniţă.
Ravioli cu nuci si salvie
Pofta buna!
Interesanta reteta de ravioli