Ravioli cu nuci si salvie

Printeaza

Ravioli cu nuci si salvie din: faina, oua, galbenus, ulei de masline, rosii, mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si piper.

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 1 galbenus
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50 g rosii conservate in ulei
  • 125 g mozzarella
  • 2 linguri miez de nuca
  • 1 albus
  • salvie
  • 4 linguri unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, ouă, gălbenuş, ulei, 1/2 linguriţă de sare şi eventual puţină apă.

Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min.

Se prepară umplutura: se lasă să se scurgă roşiile, apoi se taie mărunt, la fel ca brânza şi nucile. Se amestecă şi se piperează.

Se împarte aluatul în două şi se întinde o foaie subţire pe planşeta tapetată cu puţină făină.

Pe jumătate din foaie se aşază câte o linguriţă de umplutură’la intervale de 4 cm.

Marginile se ung cu albuş şi se aşază deasupra a doua foaie de aluat; se presează de jur-împrejurul umpluturii.

Se decupează pătratele, pentru a se obţine ravioli; se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi se lasă să fiarbă 4-5 min. la foc moale.

Apoi se călesc în unt, cu frunze de salvie. Se presară parmezan şi piper din râşniţă.

Ravioli cu nuci si salvie

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Interesanta reteta de ravioli

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.