Ravioli reci cu legume şi ierburi aromatice

Printeaza

O reteta simpla de ravioli reci cu legume si ierburi aromatice din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, riccota din lapte de vaca, parmezan, galbenus, busuioc, cimbru, oregano, ghimbir, sare, piper, morcovi, dovlecei, mazare, mozzarella si lamaie.

Ingrediente:Ravioli reci cu legume şi ierburi aromatice

pentru aluat:

  • 230 g faină albă
  • 2 ouă;
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin

pentru umplutură:

  • 250 g ricotta din lapte de vacă
  • 4 linguri parmezan ras
  • 1 gălbenuş
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 3-4 crenguţe de cimbru
  • 3-4 crenguţe de oregano
  • 1/2 linguriţă ghimbir pulbere
  • sare şi piper

pentru asezonare:

  • 200 g morcovi
  • 200 g dovlecei
  • 100 g mazăre boabe
  • 250 g mozzarella
  • 4 crenguţe de cimbru
  • 6 frunze de busuioc
  • 1/2 lămâie
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin,
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Din ingredientele indicate, frământă un aluat, acoperă-l cu folie alimentară şi lasă-l 30 de minute. Spală frunzuliţele de cimbru, oregano şi busuioc şi toacă-le mărunt. Pune ricotta într-un castron, adaugă par­mezanul, verdeţurile tocate, ghimbirul şi gălbenuşul, sare şi piper, după gust, apoi amestecă bine compoziţia.

Imparte aluatul în două şi întinde două foi de aluat, groase de 1 mm. Cu ajutorul unui cornet pune grămăjoare din compoziţie pe una dintre foile de aluat, la distan­ţe egale. Acoperă cu cealaltă foaie de aluat şi lipeşte-le marginile între ele. Taie aluatul în pătrate, pe porţiunile lipi­te, formând astfel ravioli.

Curăţă morcovii şi dovleceii şi taie-i cubuleţe. Spală frunzuliţele de cimbru şi toacă-le împreună cu frunzele de busuioc. Fierbe morcovii, dovleceii şi boabele de mazăre 5 minute, scurge apa şi lasă-le să se răcească. Intr-un castron, amestecă legumele, zeama de la 1/2 de lămâie, mozzarella cubuleţe, verdeţurile, uleiul, sarea şi piperul.

Pune ravioli într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-i 5 minute, scurge-i şi lasă-i să se răcorească. Toarnă peste ei compoziţia de legume şi mozzarella, lasă-i să se răcească complet şi serveşte.

Ravioli reci cu legume şi ierburi aromatice

Ravioli reci cu legume şi ierburi aromatice

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.