Ravioli reci cu legume şi ierburi aromatice
PrinteazaRavioli reci cu legume si ierburi aromatice din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, riccota din lapte de vaca, parmezan, galbenus, busuioc, cimbru, oregano, ghimbir, sare, piper, morcovi, dovlecei, mazare, mozzarella si lamaie.
Ingrediente:
aluat:
- 230 g faină albă
- 2 ouă;
- 1 gălbenuş
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
umplutură:
- 250 g ricotta din lapte de vacă
- 4 linguri parmezan ras
- 1 gălbenuş
- 5-6 frunze de busuioc
- 3-4 crenguţe de cimbru
- 3-4 crenguţe de oregano
- 1/2 linguriţă ghimbir pulbere
- sare şi piper
asezonare:
- 200 g morcovi
- 200 g dovlecei
- 100 g mazăre boabe
- 250 g mozzarella
- 4 crenguţe de cimbru
- 6 frunze de busuioc
- 1/2 lămâie
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin,
- sare şi piper
Mod de preparare:
Din ingredientele indicate, frământă un aluat, acoperă-l cu folie alimentară şi lasă-l 30 de minute.
Spală frunzuliţele de cimbru, oregano şi busuioc şi toacă-le mărunt.
Pune ricotta într-un castron, adaugă parmezanul, verdeţurile tocate, ghimbirul şi gălbenuşul, sare şi piper, după gust, apoi amestecă bine compoziţia.
Imparte aluatul în două şi întinde două foi de aluat, groase de 1 mm.
Cu ajutorul unui cornet pune grămăjoare din compoziţie pe una dintre foile de aluat, la distanţe egale.
Acoperă cu cealaltă foaie de aluat şi lipeşte-le marginile între ele. Taie aluatul în pătrate, pe porţiunile lipite, formând astfel ravioli.
Curăţă morcovii şi dovleceii şi taie-i cubuleţe. Spală frunzuliţele de cimbru şi toacă-le împreună cu frunzele de busuioc.
Fierbe morcovii, dovleceii şi boabele de mazăre 5 minute, scurge apa şi lasă-le să se răcească.
Intr-un castron, amestecă legumele, zeama de la 1/2 de lămâie, mozzarella cubuleţe, verdeţurile, uleiul, sarea şi piperul.
Pune ravioli într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-i 5 minute, scurge-i şi lasă-i să se răcorească.
Toarnă peste ei compoziţia de legume şi mozzarella, lasă-i să se răcească complet şi serveşte.
Ravioli reci cu legume şi ierburi aromatice
Poftă bună!