Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvie
PrinteazaO reteta de ravioli cu ricotta in sos de unt cu salvie din: faina, oua, ulei de masline, spanac, usturoi, ricotta, parmezan, piper si salvie.
- 350 g făină
- 4 ouă
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- 450 g spanac congelat
- 1 căţel de usturoi
- 200 g brânză ricotta sau urdă
- 100 g parmezan ras
- piper
- 4-5 fire de salvie
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, 3 ouă, 1 lingură de ulei şi 1 de linguriţă sare; se acoperă şi se lasă să se odihnească 30 min. Se lasă să se decongeleze spanacul. 2Se stoarce spanacul şi se curăţă usturoiul. Se toacă ambele şi se amestecă împreună cu ricotta, oul rămas şi parmezan.
Se sărează şi se piperează. 3Pe o planşetă tapetată cu făină se întinde o foaie subţire de aluat. Pe jumătate din ea se repartizează câte o linguriţă de umplutură, la intervale egale. Se pliază deasupra cealaltă jumătate a foii de aluat. Se taie colţunaşi (ravioli), folosind rotiţa pentru aluat. Se presează marginile.
Ravioli se fierb în apă cu sare cca 4 min. Se topeşte restul de unt cu ulei şi se prăjesc frunzele de salvie. Se scurg ravioli şi se călesc în unt; se garnisesc cu parmezan ras şi piper.
Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvie
Pofta buna!