Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvie

Printeaza

O reteta de ravioli cu ricotta in sos de unt cu salvie din: faina, oua, ulei de masline, spanac, usturoi, ricotta, parmezan, piper si salvie.

Ingrediente:Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvie

  • 350 g făină
  • 4 ouă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • 450 g spanac congelat
  • 1 căţel de usturoi
  • 200 g brânză ricotta sau urdă
  • 100 g parmezan ras
  • piper
  • 4-5 fire de salvie

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, 3 ouă, 1 lingură de ulei şi 1 de linguriţă sare; se acoperă şi se lasă să se odihnească 30 min. Se lasă să se decongeleze spanacul. 2Se stoarce spanacul şi se curăţă usturoiul. Se toacă ambele şi se amestecă împreună cu ricotta, oul rămas şi parmezan.

Se sărează şi se piperează. 3Pe o planşetă tapetată cu făină se întinde o foaie subţire de aluat. Pe jumătate din ea se repartizează câte o linguriţă de umplutură, la intervale egale. Se pliază deasupra cealaltă jumătate a foii de aluat. Se taie colţunaşi (ravioli), folosind rotiţa pentru aluat. Se presează marginile.

Ravioli se fierb în apă cu sare cca 4 min. Se topeşte restul de unt cu ulei şi se prăjesc frunzele de salvie. Se scurg ravioli şi se călesc în unt; se garnisesc cu parmezan ras şi piper.

Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvie

Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.