Ravioli cu spanac şi sos
PrinteazaRavioli cu spanac şi sos din: oua, faina, spanac, branza de vaci, carne de vita, ceapa verde, morcov, pasta de tomate, ardei iute, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel.
- 3 oua
- 400 g faina
- 300 g spanac
- 300 g branza de vaci
- 600 g carne de vita
- o legatura de ceapa verde
- un morcov
- o lingura cu pasta de tomate
- un ardei iute
- 3 rosii
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Spanacul se spală, se toacă mărunt, se amestecă bine cu un ou, sare, piper, brânza de vaci şi pătrunjel tocat.
Ouăle rămase se amestecă împreună cu jumătate de linguriţă cu sare, o lingură cu ulei şi făina până rezultă un aluat potrivit de tare.
Se întinde aluatul într-o foaie subţire, se pun grămăjoare distanţate pe jumătate din aluat şi se acoperă cu aluatul rămas.
Se decupează pătrăţele, se fierb în apă cu sare şi se scot într-un bol.
Ceapa verde se spală, se toacă mărunt şi se căleşte într-o cratiţă împreună cu morcovul tocat mărunt.
Se adaugă ardeiul iute feliat, carnea de vită tocată mărunt, sare şi piper.
Se călesc până când carnea se albeşte, se adaugă pasta de tomate şi roşiile, o cană cu apă şi se lasă să fiarbă până când carnea s-a înmuiat, eventual mai adăugând apă pe parcurs.
Ravioli se servesc alaturi de sosul de carne, presarati cu patrunjel tocat.
Ravioli cu spanac şi sos
Pofta buna!