Ravioli cu spanac si unt
PrinteazaRavioli cu spanac si unt din: oua, ulei de masline, apa, faina, sare, ricotta, patrunjel, nuci, sare, piper, ardei iute, spanac.
aluat:
- 2 oua
- 50 ml ulei de masline
- 120 ml apa
- 350 g faina
- 1/2 lingurita sare
umplutura:
- 250 g ricotta
- 3 linguri patrunjel tocat
- 2 linguri nuci tocate
- sare
- piper
sos:
- 100 g unt
- 1 ardei iute
- 300 g spanac
Mod de preparare:
Se prepară aluatul: se bat într-un castron ouăle cu uleiul şi apa, cu o furculiţă.
Pe planşeta curată se cerne făina cu sare şi se face o gropiţă la mijloc; se toarnă înăuntru compoziţia de ouă şi se amestecă cu grijă, mai întâi cu lama cuţitului, apoi cu mâinile. Se frământă aluatul adăugând treptat făină, până când nu mai este lipicios.
Se înfăşoară în folie şi se lasă să se odihnească cca l oră. Intre timp, se amestecă toate ingredientele pentru umplutură, se sărează şi se piperează.
Se toarnă într-o oală 3 l de apă şi se dau în clocot. Se împarte aluatul în 2 porţii şi se întinde din fiecare câte o foaie subţire şi dreptunghiulară.
Pe una dintre aceste foi se repartizează la distanţe egale (cca 5 cm) câte o linguriţă de umplutură.
Se aşază deasupra a doua foaie de aluat şi se presează în locurile unde se ating foile. Se decupează colţunaşi (ravioli) cu rotiţa pentru aluat şi se presează marginile.
Ravioli se aşază în apă clocotită şi se lasă să fiarbă cca 5 min.
Se prepară sosul: se topeşte untul într-o tigaie adâncă şi se adaugă ardeiul iute tocat; se căleşte.
Apoi se adaugă spanacul curăţat, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă puţin. Se scurg ravioli şi se aşază în sos. Se servesc imediat.
Ravioli cu spanac si unt
Pofta buna!