Ravioli umplute cu dovleac

Printeaza

Ravioli umplute cu dovleac din: faina, oua, sare, apa, dovleac, unt, parmezan, galbenusuri, nucsoara, piper, pesmet, sare.

Ingrediente pentru aluat: Ravioli_umplute_cu_dovleac

  • 1 1/2 cană făină
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă de sare
  • apă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 g dovleac
  • 1 linguriţă unt
  • 100 g parmezan
  • 2 gălbenuşuri
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • piper
  • 1 linguriţă pesmet
  • 1/2 linguriţă de sare

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui ouăle bătute cu sarea şi apă cât cuprinde, până obţii un aluat potrivit de tare, pe care să îl poţi întinde cu sucitorul. Il laşi să se odihnească pe planşetă.

Cureţi dovleacul, îl dai pe răzătoarea mare şi îl căleşti în unt, până când scade zeama pe care o lasă. Amesteci dovleacul răcit cu celelalte ingrediente pentru umplutură.

Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5 mm şi tai pătrate cu latura de 5-6 cm. Aşezi umplutură pe jumătate dintre ele, acoperi cu pătratele rămase şi presezi pe margini cu furculiţa.

Fierbi la foc mic, în apă uşor sărată, pentru 1/4 oră. Serveşti ravioli cu unt topit deasupra.

Ravioli umplute cu dovleac

Ravioli_umplute_cu_dovleac

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.