Ravioli umplute cu dovleac
PrinteazaRavioli umplute cu dovleac din: faina, oua, sare, apa, dovleac, unt, parmezan, galbenusuri, nucsoara, piper, pesmet, sare.
- 1 1/2 cană făină
- 2 ouă
- 1 linguriţă de sare
- apă
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g dovleac
- 1 linguriţă unt
- 100 g parmezan
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 linguriţă nucşoară
- piper
- 1 linguriţă pesmet
- 1/2 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui ouăle bătute cu sarea şi apă cât cuprinde, până obţii un aluat potrivit de tare, pe care să îl poţi întinde cu sucitorul. Il laşi să se odihnească pe planşetă.
Cureţi dovleacul, îl dai pe răzătoarea mare şi îl căleşti în unt, până când scade zeama pe care o lasă. Amesteci dovleacul răcit cu celelalte ingrediente pentru umplutură.
Pe masa presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 5 mm şi tai pătrate cu latura de 5-6 cm. Aşezi umplutură pe jumătate dintre ele, acoperi cu pătratele rămase şi presezi pe margini cu furculiţa.
Fierbi la foc mic, în apă uşor sărată, pentru 1/4 oră. Serveşti ravioli cu unt topit deasupra.
Ravioli umplute cu dovleac
Pofta buna!