Ravioli umpluţi cu vinete şi ricotta
PrinteazaO reteta delicioasa de ravioli umpluti cu vinete si ricotta din: aluat cu ou, ricotta, parmezan, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, vinete, usturoi, frunze de busuioc, usturoi, menta, cimbru, busuioc si ardei iute.
pentru aluat:
- 400 g aluat cu ou, proaspăt
pentru umplutură şi sos:
- 250 g ricotta
- 8 linguri parmezan ras
- 8 linguri ulei de măsline extravirgin
- 200 g roşii cherry
- 2 vinete
- 1 căţel de usturoi
- 3- 4 frunze de busuioc
- sare şi piper
pentru marinată:
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 căţei de usturoi
- 1 crenguţă de mentă
- 1 crenguţă de cimbru
- 4- 5 frunze de busuioc
- 1 ardei iute
Mod de preparare:
Curăţă frunzuliţele de mentă şi cimbru pentru marinată şi pune-le într-un castron, împreună cu frunzele de busuioc. Incinge uleiul într-o tigaie, pune usturoiul şi ardeiul iute, lasă câteva secunde, apoi toarnă-1 peste ierburile aromatice şi lasă totul să se marineze 30 de minute.
Curăţă vinetele de coajă, apoi taie-le cubuleţe şi căleşte-le într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins şi 1 căţel de usturoi. Când s-au înmuiat, transferă vinetele într-un castron şi, după ce s-au răcorit puţin, adaugă ricotta, 5 linguri de parmezan ras, busuiocul tăiat fâşiuţe subţiri , sare şi piper, după gust.
Pentru ravioli, întinde aluatul în foaie subţire, taie pătrate pe care apoi umple-le cu compoziţia preparată pe bază de vinete. Spală bine roşiile, apoi opăreşte-le câteva momente. Scurge-le, curăţă-le de pieliţă şi taie-le jumătăţi.
Pune roşiile într-o strecurătoare şi lasă-le să se scurgă bine de zeamă, apoi transferă-le într-o tigaie şi căleşte-le în uleiul aromatizat rezultat de la marinată, pe care l-ai strecurat în prealabil.
Pune ravioli într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fîerbe-i 5 minute, apoi scurge-i şi asezonează-i cu roşiile călite, ierburile aromatice scurse de zeama de la marinată şi parmezan ras. Serveşte-i fierbinţi.
Ravioli umpluţi cu vinete şi ricotta
Poftă bună!