Ravioli umpluţi cu vinete şi ricotta

Printeaza

O reteta delicioasa de ravioli umpluti cu vinete si ricotta din: aluat cu ou, ricotta, parmezan, ulei de masline extravirgin, rosii cherry, vinete, usturoi, frunze de busuioc, usturoi, menta, cimbru, busuioc si ardei iute.

Ingrediente:Ravioli umpluţi cu vinete şi ricotta

pentru aluat:

  • 400 g aluat cu ou, proaspăt

pentru umplutură şi sos:

  • 250 g ricotta
  • 8 linguri parmezan ras
  • 8 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 200 g roşii cherry
  • 2 vinete
  • 1 căţel de usturoi
  • 3- 4 frunze de busuioc
  • sare şi piper

pentru marinată:

  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 crenguţă de mentă
  • 1 crenguţă de cimbru
  • 4- 5 frunze de busuioc
  • 1 ardei iute

 

Mod de preparare:

Curăţă frunzuliţele de mentă şi cimbru pentru marinată şi pune-le într-un cas­tron, împreună cu frunzele de busuioc. Incinge uleiul într-o tigaie, pune usturoiul şi ardeiul iute, lasă câteva secunde, apoi toarnă-1 peste ierburile aromatice şi lasă totul să se marineze 30 de minute.

Curăţă vinetele de coajă, apoi taie-le cubuleţe şi căleşte-le într-o tigaie cu 2 lin­guri de ulei încins şi 1 căţel de usturoi. Când s-au înmuiat, transferă vinetele într-un cas­tron şi, după ce s-au răcorit puţin, adaugă ricotta, 5 linguri de parmezan ras, busuiocul tăiat fâşiuţe subţiri , sare şi piper, după gust.

Pentru ravioli, întinde aluatul în foaie subţire, taie pătrate pe care apoi umple-le cu compoziţia preparată pe bază de vinete. Spală bine roşiile, apoi opăreşte-le câte­va momente. Scurge-le, curăţă-le de pieliţă şi taie-le jumătăţi.

Pune roşiile într-o strecurătoare şi lasă-le să se scurgă bine de zeamă, apoi transferă-le într-o tigaie şi căleşte-le în ule­iul aromatizat rezultat de la marinată, pe care l-ai strecurat în prealabil.

Pune ravioli într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fîerbe-i 5 minute, apoi scurge-i şi asezonează-i cu roşiile călite, ier­burile aromatice scurse de zeama de la mari­nată şi parmezan ras. Serveşte-i fierbinţi.

Ravioli umpluţi cu vinete şi ricotta

Ravioli umpluţi cu vinete şi ricotta

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.