Ravioli
PrinteazaO reteta foarte gustoasa de ravioli din: faina, oua, ceapa, carne tocata, ciuperci, ulei, pesmet, unt, parmezan, sare si piper.
Ingrediente:
- l/2kg făină
- 4 ouă
- 2 cepe
- 400 g carne tocată
- 200 g ciuperci
- 100 ml ulei
- 50 g pesmet
- 100 g unt
- 50 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intâi faci umplutura pentru care toci ceapa mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi carnea trecută de două ori prin maşină. Laşi să se călească împreună 30 de minute timp în care adaugi puţină apă de mai multe ori. Cureţi ciupercile dacă sunt crude, iar dacă nu, le scoţi din conservă şi le treci sub un jet de apă. Le tai şi le căleşti în unt.
Le adaugi la carne şi le treci prin maşină odată cu carnea. Din făină, ouă, apă şi sare prepari un aluat din care întinzi foi suficient de mari ca să le întorci apoi,jumătate, peste cealaltă jumătate.
Din amestecul de carne şi ciuperci pui o linguriţă pe foaie, la distanţă . Ai grijă să aşezi numai până la jumătatea foii şi, după ce ai pus mai multe umpluturi, întorci jumătatea de foaie astfel încât să acoperi umplutura şi aceasta să fie la mijloc.
Presezi fiecare pătrăţel care se formează şi tai cu ruleta (sau cu un cuţit) fiecare pătrat cu umplutură , presezi marginile ca să se lipească şi le fierbi în apă cu sare.
Le aduci la masă cu pesmet prăjit în unt sau cu verdeţuri sotate în unt, roşii, toate presărate cu parmezan.
Pofta buna!