Raviolini cu telină si cimbru

Printeaza

Raviolini cu telina si cimbru din: faina, piure de spanac, oua, ulei de masline, telina, cimbru, sare de mare, piper negru, usturoi, ardei iute, unt, parmezan si trufa.

Ingrediente:

  • 600 g făină
  • 50 ml piure de spanac
  • 5 ouă ecologice mari
  • ulei de măsline
  • o rădăcină mare de ţelină, curăţată şi tăiată cubuleţe cu diametrul de 1 cm
  • o lingură frunze de cimbru proaspăt
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • 1/2 ardei iute roşu proaspăt, curăţat de seminţe şi tocat mărunt
  • 4 cubuleţe de unt
  • o mână mică de parmezan proaspăt ras

opţional:

  • o trufă proaspătă, neagră sau albă

 

Mod de preparare:

Preparaţi aluatul de paste, adăugând spanacul şi ouăle, apoi lăsaţi-l la frigider, înfăşurat în folie de plastic, până când preparaţi umplutura şi untul cu cimbru.

Puneţi o cratiţă la foc iute până când se încinge, apoi adăugaţi o lingură de ulei de măsline, ţelina, jumătate din frunzele de cimbru, un praf de sare şi unul de piper.

Căliţi totul până când ţelina începe să prindă culoare, apoi micşoraţi flacăra. Adăugaţi usturoiul cu ardei tocaţi şi mai lăsaţi pe foc 3-4 minute. Apoi adăugaţi 2 polonice de apă clocotită şi acoperiţi cratiţa.

Fierbeţi la foc mic 20-25 de minute, sau până când se înmoaie ţelina. Când e gata şi toată apa s-a evaporat, zdrobiţi ţelina, lăsând şi bucăţele întregi.

Condimentaţi după gust şi lăsaţi piureul deoparte să se răcească. (în această fază poate fi folosit ca garnitură sau ca bază pentru supă.)

Scoateţi aluatul de paste din frigider, întindeţi-l şi modelaţi-l sub formă de raviolini. Aruncaţi pastele într-o oală mare cu apă clocotită şi sărată şi fierbeţi-le timp de 3 minute şi jumătate. în acest timp, puneţi untul şi restul frunzelor de cimbru într-o tigaie, pe foc.

Când pastele sunt gata, scoateţi-le cu atenţie din apă folosind o lingură cu găuri şi adăugaţi-le la untul cu cimbru, amestecând uşor.

Adăugaţi puţin din apa în care au fiert, ca să obţineţi un sos delicat şi strălucitor. Condimentaţi cu un praf de sare şi piper şi presăraţi cu parmezan ras. Amestecaţi şi serviţi imediat, pe un platou mare sau în farfurii individuale.

Dacă aţi avut norocul să găsiţi trufe, radeţi una deasupra înainte de a mânca.

 

Raviolini cu telină si cimbru

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.