Recado de adobo
PrinteazaRecado de adobo din: piper, oregano, usturoi, cuisoare, chimion, coriandru, sofran, scortisoara, sare, suc de portocale.
preparat specific mexican
- o lingură de piper
- 12 frunze de oregano sau o lingură de oregano uscat tocat
- o căpăţână mică de usturoi fript pe grătar
- 6 cuişoare
- o linguriţă plină de chimion măcinat
- o linguriţă de seminţe de coriandru
- puţin şofran
- o lingură de scorţişoară măcinată
- o linguriţă de sare
- sucul de la o portocală medie sau 1/4 de cană de suc de grepfrut
Mod de preparare:
Intr-un mixer, blender sau piuă se mixează piperul, oregano, usturoiul, chimionul, coriandrul, şofranul, cuişoarele, scorţişoara şi sarea.
Adăugaţi suc peste acest amestec, apoi lăsaţi-l să se usuce înainte de a-l pune în borcan. Se păstrează în frigider.
Poftă bună!