Rechin cu ardei gras şi coriandru

Printeaza

Rechin cu ardei gras si coriandru din: rechin, ardei gras, ceapa, usturoi, vin alb sec, coriandru, patrunjel, ulei extravirgind e masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de rechin de 150 g fiecare
  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 ardei graşi galbeni
  • 1 ceapă medie
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 dl vin alb sec
  • 1 lingură de coriandru proaspăt măcinat
  • câteva frunze de pătrunjel pentru ornat
  • 5 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi ardeii graşi, înfăşuraţi-i pe fiecare în parte în folie de aluminiu şi coaceţi-i în cupto­rul încălzit în prealabil la 200°C, cam 30 de minute.

Desfaceţi-i din folie, scoateţi-le codiţa, seminţele şi curăţaţi-i de pieliţă, după care tăiaţi-i fâşioare înguste.

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o felii subţiri. Aşezaţi bucăţile de rechin pe fundul unui vas termore- zistent uşor tapetat cu ulei şi deasupra lor răsfiraţi inelele de ceapă.

Potriviţi de sare şi de piper, stropiţi cu patru linguri de ulei de măsli­ne, apoi cu vinul şi băgaţi vasul la cuptor 15 minute la o temperatură de 220°C.

Când peştele e gata, scoateţi-l din vasul termorezistent şi păstraţi-l la cald. Adăugaţi ardeii în sosul format din pregătirea peştelui şi scădeţi-l câteva minute la foc iute; aromaţi cu coriandru, cu usturoiul curăţat şi tocat, ames­tecând totul.

Aranjaţi pe farfurii bucăţile de rechin, stropindu-le cu puţin sos.

Puneţi în jur legumele şi ornaţi cu frunze de pătrunjel proaspăt. Serviţi.

 

Rechin cu ardei gras şi coriandru

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.