Rechin cu bame in sos tomat
PrinteazaRechin cu bame in sos tomat din: fileuri de rechin, bame, ulei, ceapa, usturoi, ardei gras, bulion sau suc de roşii, zeamă de oase, verdeata, oregano, oţet, vin roşu, sare, piper.
- 600 g fileuri de rechin
- 500 g bame
- 4 linguri ulei
- 2 cepe
- 4 căţei de usturoi
- 2 ardei graşi
- 3 linguri bulion sau suc de roşii
- 1 cană zeamă de oase
- verdeaţă
- oregano
- 2 linguri oţet
- 1 pahar vin roşu
- sare, piper după gust
Mod de preparare:
Se spală bamele şi se îndepărtează codiţele, apoi se lasă într-un vas cu apă, sare şi oţet până se prepară.
Se curăţă ceapa, se spală bine eu apă rece şi se taie solzişori, iar ardeiul spâlat şi curăţat de seminţe se taie cubuleţe sau rondele.
Se pune ceapa la călit, în două Inguri de ulei, împreună cu usturoiul tăiat în jumătăţi. Apoi se adaugă ardeiul gras.
Când ceapa începe să se înmoaie, se adaugă bulicnul, care a fost amestecat înainte într-o cană cu ieama de oase.
Se pun sare şi piper după gust, se acoperă şi se lasă să fiarbă înnăbuşit.
Separat, îitr-o tigaie, se pune la încins uleiul rămas. Bamele se scot din apa cu oţet, se scurg bine şi se pun în uleiul bine încins.
Când încep să se înmoaie, se scot şi se adaugă în sosul tomat.
Se stropeşte sosul cu un pahar de vin roşu şi se mai lasă să fiarbă 20-30 de minute.
Se condimentează cu mult oregano şi se presară verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel).
Bucăţile de file de rechin se sărează, se piperează şi se pun pe grătarul încins.
Se prăjesc uniform pe ambele părţi, se aşază pe o farfurie plată şi, la final, se pune sosul de bame deasupra.
Totul se se serveşte fierbinte, ca fel principal.
Rechin cu bame in sos tomat
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata carne de rechin