Rechin impachetat

Printeaza

O reteta delicioasa de rechin impachetat din: rechin, cartofi, ceapa alba, hamsii in ulei, tarhon, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Rechin impachetat

  • 4 bucăţi de rechin
  • 2 cartofi de mărime medie
  • 2 cepe albe
  • 4 fileuri de hamsii în ulei
  • 2 fire de tarhon
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii, curăţaţi-i şi tăiaţi-i felii subţiri. Tapetaţi o tavă cu hârtie de cuptor; tăind-o mai mare, în aşa fel încât să depă­şească marginile tăvii, s-o puteţi petrece peste preparat. Ungeţi hârtia cu două linguri de ulei de măsline, apoi aşezaţi în tavă cartofii.

Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o felii subţiri şi puneţi peste cartofi un strat din jumătate de canti­tate. Deasupra cepei aranjaţi feliile de rechin, săraţi şi piperaţi. Adăugaţi deasupra încă un strat cu ceapa rămasă şi fileurile de hamsii scurse şi tăiate bucăţi potrivite.

Stropiţi cu uleiul rămas. Spălaţi şi uscaţi puţin tarhonul şi presăraţi frunzuliţele dea­supra peştelui păstrându-vă câteva deopar­te pentru ornat. închideţi pachetul, răsucind pe margini hârtia de cuptor, pentru a forma un pachet bine izolat, şi puneţi-l în cuptorul încălzit în preajabil la 200°C, circa 30 de minute.

Când e gata, desfaceţi hârtia, ornaţi prepa­ratul cu frunzuliţele de tarhon şi aduceţi tava la masă.

Rechin împachetat

Rechin impachetat

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.