Rechin impachetat
PrinteazaO reteta delicioasa de rechin impachetat din: rechin, cartofi, ceapa alba, hamsii in ulei, tarhon, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 4 bucăţi de rechin
- 2 cartofi de mărime medie
- 2 cepe albe
- 4 fileuri de hamsii în ulei
- 2 fire de tarhon
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii, curăţaţi-i şi tăiaţi-i felii subţiri. Tapetaţi o tavă cu hârtie de cuptor; tăind-o mai mare, în aşa fel încât să depăşească marginile tăvii, s-o puteţi petrece peste preparat. Ungeţi hârtia cu două linguri de ulei de măsline, apoi aşezaţi în tavă cartofii.
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o felii subţiri şi puneţi peste cartofi un strat din jumătate de cantitate. Deasupra cepei aranjaţi feliile de rechin, săraţi şi piperaţi. Adăugaţi deasupra încă un strat cu ceapa rămasă şi fileurile de hamsii scurse şi tăiate bucăţi potrivite.
Stropiţi cu uleiul rămas. Spălaţi şi uscaţi puţin tarhonul şi presăraţi frunzuliţele deasupra peştelui păstrându-vă câteva deoparte pentru ornat. închideţi pachetul, răsucind pe margini hârtia de cuptor, pentru a forma un pachet bine izolat, şi puneţi-l în cuptorul încălzit în preajabil la 200°C, circa 30 de minute.
Când e gata, desfaceţi hârtia, ornaţi preparatul cu frunzuliţele de tarhon şi aduceţi tava la masă.
Rechin împachetat
Poftă bună!