Rechin cu sos de capere

Printeaza

O reteta delicioasa de rechin cu sos de capere din: fileuri de rechin, usturoi, portocala, vin alb, limeta, ghimbir, sare, piper alb, ulei, rosii, usturoi, capere, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Rechin cu sos de capere

  • 8 fileuri de rechin
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 portocala/grepfrut
  • 1/2 pahar vin alb (50 ml)
  • 1 limeta
  • ghimbir macinat
  • sare
  • piper alb
  • ulei

pentru sos:

  • 1-1/2 cutii cu rosii cubulete
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa cu zahar
  • 1 lingura cu varf de capere
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-un castronel, stoarce sucul de la 1/2 limetă (lămâie verde), adaugă un praf de sare, piper alb şi o linguriţă rasă cu ghimbir.

Toarnă amestecul peste fileurile puse într-un vas mai adânc, amestecă uşor şi lasă la rece, la marinat, pentru o jumătate de oră.

Incinge 4-5 linguri cu ulei într-o tigaie şi căleşte usturoiul feliat. Pune fileurile de rechin şi lasă 1-2 minute să se rumenească.

Scoate bucăţile de peşte şi aşază-le într-o tavă, adaugă 1-2 felii de portocală/grepfrut, vinul şi lasă la cuptor până scade sosul.

Intre timp, prepară sosul, încinge două linguri cu ulei de măsline şi căleşte usturoiul feliat cât mai delicat. Adaugă roşiile, zahărul şi caperele. Fierbe la foc mic 15-18 minute.

Asezonează cu sare şi piper după gust.

Rechin cu sos de capere

Rechin cu sos de capere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.