Rechin cu sos de capere
PrinteazaO reteta delicioasa de rechin cu sos de capere din: fileuri de rechin, usturoi, portocala, vin alb, limeta, ghimbir, sare, piper alb, ulei, rosii, usturoi, capere, ulei de masline, sare si piper.
- 8 fileuri de rechin
- 2 catei de usturoi
- 1/2 portocala/grepfrut
- 1/2 pahar vin alb (50 ml)
- 1 limeta
- ghimbir macinat
- sare
- piper alb
- ulei
pentru sos:
- 1-1/2 cutii cu rosii cubulete
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita rasa cu zahar
- 1 lingura cu varf de capere
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castronel, stoarce sucul de la 1/2 limetă (lămâie verde), adaugă un praf de sare, piper alb şi o linguriţă rasă cu ghimbir.
Toarnă amestecul peste fileurile puse într-un vas mai adânc, amestecă uşor şi lasă la rece, la marinat, pentru o jumătate de oră.
Incinge 4-5 linguri cu ulei într-o tigaie şi căleşte usturoiul feliat. Pune fileurile de rechin şi lasă 1-2 minute să se rumenească.
Scoate bucăţile de peşte şi aşază-le într-o tavă, adaugă 1-2 felii de portocală/grepfrut, vinul şi lasă la cuptor până scade sosul.
Intre timp, prepară sosul, încinge două linguri cu ulei de măsline şi căleşte usturoiul feliat cât mai delicat. Adaugă roşiile, zahărul şi caperele. Fierbe la foc mic 15-18 minute.
Asezonează cu sare şi piper după gust.
Rechin cu sos de capere
Pofta buna!