Red Snapper in frunza de bananier

Printeaza

Red Snapper in frunza de bananier din: frunze de limeta, busuioc thailandez, pasta rosie de curry, crema de cocos, sos de peste, zahar brun, frunza bananier, pasta de chili, file de snapper rosu.

Ingrediente:Red Snapper in frunza de bananier

  • 2 crenguţe cu frunze de limetă
  • 2 crenguţe de busuioc thailandez
  • 75 ml cremă de cocos
  • 1-2 linguriţe de pastă roşie de curry
  • 1-2 linguriţe de sos de peşte
  • 1 linguriţă de zahăr brun
  • 1 frunză de bananier (magazin asiatic)
  • 1 vârf de cuţit de pastă de ardei iute (chili) roşu sau verde în ulei
  • 500 g file de red snapper (snapper roşu)

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul în prealabil la 180 °C. Se spală frunzele de limetă şi de busuioc şi se scutură de apă, se rup de pe codiţe şi se taie în fâşii subţiri. Se aşează deoparte.

Pentru marinadă, se amestecă cu putere într-un bol crema de cocos cu 1-2 linguriţe de pastă de curry, sosul de peşte şi zahărul, până când zahărul s-a dizolvat.

Se taie eventual pe jumătate frunza de bananier, şe îndepărtează nervura principală şi se împarte apoi frunza în 4 părţi egale (cca. 30 x 35 cm). Se încălzesc cu grijă frunzele de bananier înfr-o tigaie fără grăsime, până când suprafaţa devine cerată.

Frunzele de bananier se ung cu o parte din pasta de chili. Se spală peştele, se usucă prin tamponare şi se taie în 4 porţii. Bucăţile de peşte se ung apoi cu marinada.

Se aşează fiecare bucată de peşte pe o bucată de frunză de bananier, iar deasupra se presară frunzele de busuioc şi de limetă. Se împachetează totul ca un pachet şi se coace la cuptor cca. 20 de minute la 180 °C.

Peştele se serveşte împachetat în frunza de bananier, eventual cu garnitură de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.