Regimul lacto-vegetarian pentru a fi în formă toamna aceasta
PrinteazaRegimul lacto-vegetarian pentru a fi în formă toamna aceasta. Toamna reprezintă anotimpul fructelor şi legumelor proaspete. Dacă vă gândiţi să deveniţi vegetarian, acesta este cel mai potrivit moment.
Avantajele regimului lacto-vegetarian sunt numeroase. În primul rând, veţi reuşi să faceţi faţă mai bine schimbării de anotimp şi disconfortului provocat de vremea capricioasă.
Veţi deborda de vitalitate şi energie, veţi avea un sistem digestiv mai sănătos, veţi observa că gândiţi mai limpede, iar pielea dumneavoastră va fi mai luminoasă şi strălucitoare.
În plus, dacă vă doriţi să scăpaţi de cele câteva kilograme acumulate în vacanţă, o dietă bazată pe fructe şi legume ar putea fi o soluţie.
Este posibil ca în primele zile să aveţi nevoie de o cantitate mai mare de hrană vegetală, ca să vă simţiţi sătul, mai ales dacă sunteţi obişnuit cu starea de greutate ce apare după o masă cu multă carne.
Nu trebuie să vă faceţi griji că nu veţi putea renunţa la mâncărurile pe bază de carne pentru că vă place gustul cărnii. Din soia, din făină de grâu integrală sau din dovlecei se pot obţine câteva preparate în măsură să vă „păcălească” papilele gustative.
Regimul lacto-vegetarian pentru a fi în formă toamna aceasta
Trei soluţii vegetariene
Pateu din soia boabe
Ingrediente: o cană cu soia boabe, o rădăcină mică de pătrunjel, un morcov, 2 cepe tocate mărunt, o jumătate de linguriţă sare, 4 linguri ulei, o jumătate de linguriţă ienibahar, o jumătate de linguriţă boia de ardei dulce.
Mod de preparare: se lasă soia la muiat 12 ore, apoi se fierbe sub presiune împreună cu morcovul, pătrunjelul şi sarea, până când bobul capătă consistenţa unei creme.
Separat se căleşte ceapa în ulei şi apă, apoi se amestecă cu boiaua şi ienibaharul şi se dă prin mixer.
Soia şi zarzavatul răcite şi scurse de apă se dau de două ori prin maşina de tocat, apoi se amestecă cu ceapa şi condimentele.
Pateu din grâu
Ingrediente: 70 g făină integrală de grâu, legume (ceapă, pătrunjel), 50 g ulei, 2 linguri de brânză rasă, o linguriţă de sare, condimente.
Mod de preparare: făina se fierbe câteva minute, rezultând un terci. Se adaugă ulei, sare şi se freacă bine, până când capătă o consistenţă păstoasă. Se condimentează cu ceapă, cimbru, pătrunjel, ţelină şi piper. Opţional, puteţi adăuga brânză de vaci sau telemea proaspătă rasă.
Chifteluţe din dovlecei
Ingrediente: un ou, 2 dovlecei tineri, ulei pentru prăjit, 2 linguri de brânză rasă, o lingură făină.
Mod de preparare: dovleceii curăţaţi de coajă se dau pe răzătoare, se presară puţină sare şi se lasă să se scurgă.
Se adaugă oul, făina, brânza rasă. Se modelează chifteluţe care se prăjesc în ulei.
Articol preluat de aici.