Regina din Saba
PrinteazaRegina din Saba din: ciocolata, unt, zahar, oua, cacao , frisca.
- 300 g ciocolata amaruie
- 125 g unt + 20 g pentru uns forma
- 125 g zahar tos
- 5 oua
- 250 g frisca batuta
- 3 linguri cacao
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge cu unt o forma rotunda de tort (eventual cu pereti detasabili).
Se separa albusurilede galbenusuri, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana ce se albesc.
Ciocolata, rupta bucatele, se topeste pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu untul.
Cand compozitia devine lichida, se amesteca cu o spatula, dupa care se incorporeaza amestecand intruna galbenusurile frecate cu zahar si apoi albusurile batute spuma.
Se varsa aluatul astfel obtinut in forma, se baga la cuptor si se lasa sa se coaca 45 de minute.
Se lasa putin sa se raceasca, se scoate din forma si pe urma, cand s-a racit de tot, se pudreaza cu cacao.
Se decoreaza de jur-imprejur cu putina frisca si la mijloc cu fructe si se serveste in cupe, impreuna cu restul de frisca.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura regina din saba