5 remedii care stopeaza pierderea podoabei capilare
PrinteazaToate femeile isi doresc un par frumos si sanatos, cu care sa atraga toate privirile. O podoaba capilara bogata si stralucitoare este un motiv de mandrie. Dar ce te faci cand parul tau este subtire, cade tot mai mult si si-a pierdut din vitalitatea de alta data?
Cu siguranta, ceva din comportamentul tau sau din regimul alimentar nu-i prieste parului si de aici pornesc toate necazurile tale. Dar care sunt principalele cauze pentru care-ti pierzi parul?
Stresul
Numit si boala secolului, stresul afecteaza sistemul imunitar, iar asta inseamna ca foliculii de par sunt mai sensibili. Evita sa te mai consumi din orice!
Hormonii
Fie ca ai nascut, fie ca ai un nivel mai scazut al estrogenului, caderea parului este accentuata de schimbarile hormonale ce au loc in organismul tau. Totodata, si anticonceptionalele pe care le iei pot fi responsabile de caderea parului. Acestea contin hormoni sintetici, care au atat efecte pozitive, cat si negative asupra firelor de par.
Alimentatia
Un deficit de calciu si fier va slabi firul de par. In plus, o alimentatie saraca in carbohidrati sau proteine te va lasa fara energie si nici acest lucru nu va face bine podoabei tale capilare.
Medicamentele
Diversele tratamente medicamentoase pot avea ca efecte secundare si caderea parului. De aceea ar fi bine sa consulti un specialist dermatolog daca observi ca ai astfel de probleme.
Feonul si placa
Pe termen lung, folosirea in exces a feonului, ondulatorului sau a placii de intins parul nu va face decat sa iti distruga podoaba capilara. Evita-le!
Remedii care stopeaza caderea
Tratamente naturiste
1. Masca din ulei de masline, lamaie si ou
Amesteca doua linguri de ulei de masline, cateva picaturi de lamaie, un galbenus de ou si o fiola de vitamina C. Maseaza scalpul cu aceasta masca si aplica pe parul curat, dupa care las-o sa actioneze timp de 45 de minute. Acopera cu o casca de dus, iar la sfarsit samponeaza bine.
Totodata, de doua ori pe saptamana poti sa aplici un masaj usor cu un ulei cald. Fie ca este vorba de cel de masline, de migdale sau de cocos, uleiul hraneste foliculii si ii intareste, iar tu te vei putea bucura din nou de un par sanatos si frumos. Lasa sa actioneze timp de cateva ore, apoi samponeaza.
2. Sampon de urzica homemade
Datorita proprietatilor ei tonice si antiinflamatoare, urzica este unul dintre cele mai vechi remedii impotriva caderii parului. Prepara un decoct de urzica si amesteca doua linguri din el cu 10 galbenusuri de oua de prepelita, apoi adauga trei lingurite de ulei de masline extravirgin. Foloseste acest sampon de 2-3 ori pe saptamana.
3. Masca de avocado
Pulpa unui fruct bine copt de avocado trebuie pasata, apoi amestecata cu o lingura de maioneza si un galbenus. Aplica pe scalp si lasa sa actioneze 30 de minute, dupa care samponeaza in mod obisnuit.
4. Alimentatie
Chiar daca iti este mai greu sa accepti, alimentatia joaca un rol foarte important pentru frumusetea si sanatatea parului tau. Include in alimentatia ta lactatele si alimentele care asigura proteinele de care parul tau are nevoie. In aceasta cateogrie intra nucile, alunele, morcovii, carne rosie, pestele gras, avocado, spanacul, fasolea, broccoli etc.
5. Vitamine
Pentru un par rezistent, cantitatea de vitamine si minerale din corp trebuie sa fie echilibrata. Astfel, cuprul, zincul si fierul nu au voie sa lipseasca din alimentatie, in timp ce vitamina A, responsabila, printre altele, de producerea de sebum, trebuie sa nu se gaseasca in exces. Totodata, vitaminele B, C, E si acidul folic sunt necesare pentru ca parul sa fie puternic si sanatos.