Remoulade de telina

Printeaza

Remoulade de telina

Rădăcina de ţelina nu este chiar cea mai populară dintre leguminoase, însă tăiată în felii subţiri şi amestecată cu un sos picant de maioneză, este perfectă pentru a face remoulade – o mancare clasică servită în bistrourile franţuzeşti.

După ce curăţaţi ţelina de stratul cioturos de la suprafaţă, iese la iveală miezul ei alb, cu gust uşor dulceag. Rădăcina se taie julien cu un cuţit foarte bine ascuţit – deşi o râzătoare franţuzească ar fi mult mai eficientă – şi se stropeşte din belşug cu suc de lămâie, pentru a preveni oxidarea.

Reţeta sosului datează din secolul XIX. Considerat a fi precursorul sosului tartar, la început acesta era făcut iniţial doar din maioneză aromatizată cu usturoi, anşoa, capere şi pătrunjel. In Louisiana, remoulade preparat în stil Cajun se serveşte cu fructe de mare prăjite.

Remoulade de ţelina, însă, nu conţine decât o maioneză groasă şi nişte muştar Dijon aromat. Ţelina amestecată cu acest sos cremos se lasă să se odihnească 2-3 ore, pentru a se înmuia şi a-şi lăsa aroma.

Remoulade_de_telina _07

Remoulade de ţelina se poate servi ca prim fel de mâncare sau ca garnitură alături de somonul fiert sau de friptura de porc. Este o alternativă elegantă la salata de varză cu smântână, dar se poate servi şi împreună cu peşte şi cartofi prăjiţi.

Remoulade_de_telina _10

Remoulade de telina

 

Remoulade de telina

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • salata remoulade

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.