Tarta din aluat de pizza din: aluat de pizza, mazare, ceapa, sunca, praz, oua, branza, cascaval. Ingrediente: 350 g aluat de pizza 200 g mazăre verde 1 legătură de ceapă verde 100 g şuncă (kaizer, prosciutto, bacon) 1 fir de praz tânăr 4 ouă 200 g brânză telemea 50 g caşcaval ras sare piper ulei […]
Reteta aluat de pizza
PrinteazaReteta aluat de pizza din: faina, drojdie, ulei de masline.
- 300 g făină de tip 00, plus extra pentru frământat
- 1 1/2 linguriţă de drojdie uscată
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin, plus extra pentru uns
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amestecă făina, drojdia şi 1/2 linguriţă de sare.
Toarnă 200ml de apă caldă şi uleiul, apoi amestecă uşor şi lasă aluatul deoparte 5 minute. Ar trebui să fie umed, dar nu foarte lipicios.
Presară suprafaţa de lucru şi mâinile tale cu făină, apoi frământă aluatul timp de 5-10 minute.
Transferă-l într-un bol uns cu ulei, acoperă-l cu folie alimentară unsă şi lasă-l la dospit până când îşi dublează volumul, fie timp de 1 oră, la loc cald, fie peste noapte, în frigider.
Imparte aluatul pe jumătate şi modelează-l în două bile, apoi lasă-le deoparte 15 minute – dacă aluatul a fost la frigider, va avea nevoie de ceva mai mult timp.
In acest punct îl poţi congela până la o lună – pune-l într-o pungă pentru congelator unsă cu ulei.
Decongelează-l în frigider, întinde-l şi foloseşte-l.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pizza de casa, cu aluat din paine
Pizza de casa, cu aluat din paine din: paine feliata, telemea de vaca, branza de oaie, salam sau carnati, masline, rosie, ardei, castraveti, oua, suc de rosii. Ingrediente: 1 pâine feliată (500 g) 200 g telemea de vacă 100 g brânză de oaie 200 g salam sau cârnaţi 100 g măsline fără sâmburi 1 roşie […]
Pofta buna!