Salată de andive cu dressing de iaurt și lămâie din: andive, salata verde, iaurt grecesc, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper, nuci, branza feta, avocado. Această rețetă este o alegere sănătoasă și gustoasă pentru cei care doresc să se bucure de o salată hrănitoare și plină de vitamine. Andivele adaugă o notă ușor […]
Reteta andive cu pesmet
PrinteazaReteta andive cu pesmet din: andive, pesmet, ulei, suc de lamaie. Andivele sunt o sursă bună de vitamina K, vitamina A, vitamina C, vitamina E și fibre alimentare. Aceste substanțe nutritive contribuie la menținerea sănătății sistemului imunitar, a vederii, a pielii și a sistemului cardiovascular.
Andivele au un conținut caloric redus, făcându-le o alegere excelentă pentru persoanele care încearcă să mențină sau să piardă în greutate.
Fibrele alimentare din andive pot ajuta la menținerea sănătății digestive, prevenind constipația și promovând un tranzit intestinal regulat.
Andivele conțin antioxidanți precum flavonoidele, care pot ajuta la combaterea stresului oxidativ și la reducerea riscului de afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul.
Ingrediente:
- 6 andive
- pesmet
- ulei
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Se spală andivele, se curăţă şi se pun într-o cratiţă cu puţină apă, cu suc de lămâie şi sare.
Se lasă să fiarbă înăbuşit, până când se înmoaie.
Separat, se pune într-o crăticioară ulei, se lasă să se încingă şi se adaugă pesmetul (pentru 30 g de pesmet se folosesc 100 ml de ulei).
Pesmetul împreună cu grăsimea în care s-a prăjit se adaugă peste andivele aşezate pe un platou încălzit.
Se servesc calde.
Pofta buna!
poate iti place si:
Salată de andive cu dressing de iaurt și lămâie
Pofta buna!