Reteta antidiabet: Salata de morcovi

Printeaza

Salata de morcovi din: morcovi, usturoi, masline, ghimbir, scortisoara, chimen, susan, lamaie, coriandru, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Salata de morcovi

  • 500 g morcovi
  • 2 căţei de usturoi
  • 8 măsline verzi
  • 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă chimen nemăcinat
  • 1 linguriţă susan
  • 1 lămâie
  • 1 lingură coriandru tăiat cu foarfecă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi morcovii, tăiaţi-i în bucăţi de 3 cm, apoi, în diagonală. Curăţaţi şi tăiaţi usturoiul cubuleţe.

Incălziţi uleiul într-o cratiţă, perpeliţi usturoiul şi morcovii, săraţi, piperaţi, apoi adăugaţi mirodeniile şi susanul. Ţineţi pe foc 3 minute amestecând, turnaţi zeama de lămâie şi 100 ml apă. Acoperiţi, lăsaţi să fiarbă 15 minute, amestecând din când în când.

Spre sfârşit, descoperiţi ca să se evapore lichidul, dacă e nevoie. Lăsaţi să se răcească, adăugaţi coriandrul şi măslinele fără sâmbure şi tăiate bucăţele. Ţineţi la rece până în momentul servirii.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.