Reteta antidiabet: Salata de morcovi
PrinteazaSalata de morcovi din: morcovi, usturoi, masline, ghimbir, scortisoara, chimen, susan, lamaie, coriandru, sare, piper, ulei.
- 500 g morcovi
- 2 căţei de usturoi
- 8 măsline verzi
- 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă chimen nemăcinat
- 1 linguriţă susan
- 1 lămâie
- 1 lingură coriandru tăiat cu foarfecă
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovii, tăiaţi-i în bucăţi de 3 cm, apoi, în diagonală. Curăţaţi şi tăiaţi usturoiul cubuleţe.
Incălziţi uleiul într-o cratiţă, perpeliţi usturoiul şi morcovii, săraţi, piperaţi, apoi adăugaţi mirodeniile şi susanul. Ţineţi pe foc 3 minute amestecând, turnaţi zeama de lămâie şi 100 ml apă. Acoperiţi, lăsaţi să fiarbă 15 minute, amestecând din când în când.
Spre sfârşit, descoperiţi ca să se evapore lichidul, dacă e nevoie. Lăsaţi să se răcească, adăugaţi coriandrul şi măslinele fără sâmbure şi tăiate bucăţele. Ţineţi la rece până în momentul servirii.
Pofta buna!