Reteta ardei capia in otet
PrinteazaReteta ardei capia in otet din: ardei, sare, piper, otet.
- ardei
- otet
- sare
- boabe de piper
Mod de preparare:
Ardeii se spală, se lasă să se scurgă şi se coc pe aragaz, cu multă grijă, întorcându-i pe toate părţile şi observând să nu se ardă sau să se usuce prea tare.
Se lasă să se răcească şi, fără a-i curăţa de coajă, se aşează în borcane mai mari. Se pregăteşte oţetul diluat, la un litru de oţet de 9°, doi litri de apă.
Se aşează vasul cu oţet pe foc, se pune o linguriţă de sare la fiecare litru de lichid (oţet plus apă) şi câteva boabe de piper. Când clocoteşte se trage de pe foc şi se lasă să se răcească.
Se toarnă în borcane peste ardei, pe care trebuie să-i acopere complet, altfel se usucă şi îşi schimbă culoarea. Se recomandă să se aşeze deasupra două scandurele în cruciş care opresc ardeii să se ridice deasupra.
Se şterg borcanele, se acoperă cu folie specială şi se păstrează la un loc răcoros şi uscat.
Când se servesc se curăţă de coajă, se aşează pe un platou şi se stropesc cu sos din borcan.