Reteta ardei capia umpluti
PrinteazaReteta ardei capia umpluti din: ardei capia, sunca, un, branza, telemea, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel, boia, sare, piper.
- 6 ardei capia galbeni mari
- 250 g şuncă
- 150 g unt
- 400 g brânză cremoasă
- 100 g telemea de oi sau de capră
- 1 ardei gras roşu
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 ceapă
- 1 linguriţă pătrunjel tocat
- 1 lingură boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai şunca şi ardeiul gras cubuleţe, ceapa şi usturoiul le toci mărunt şi le aşezi într-un castron mare. Adaugi pătrunjelul tocat fin, brânza cremoasă, untul moale şi telemeaua rasă, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi le amesteci.
Ardeii îi cureţi de cotoare şi nervurile din interior, îi speli bine şi-i pui la scurs, după care îi usuci cu prosoape absorbante.
Umpli ardeii cu amestecul de brânză, îi aşezi pe un platou şi-i dai la rece pentru două ore. Când îi serveşti, îi tai felii şi-i presari cu boia dulce.
Reteta ardei capia umpluti
Pofta buna!