Rețetă de ardei umpluți cu carne și orez – Mâncare tradițională mediteraneană

Printeaza

Rețetă de ardei umpluți cu carne și orezRețetă de ardei umpluți cu carne și orez din: ardei, carne de vita, ceapa, usturoi, orez, rosii tocate, ulei de masline, cimbru, sare, piper, supa de pui.

Ardeii umpluți sunt un preparat tradițional în bucătăria mediteraneană și balcanică, și se găsesc în variante diferite în mai multe țări.

Rețeta este o variantă populară în zona mediteraneană, unde se folosesc adesea carne de vită sau miel, orez și mirodenii pentru a crea un amestec gustos.

Ingrediente:

  • 4 ardei mari, de preferat roșii sau galbeni
  • 250g carne de vită mărunțită
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
  • 1/2 cană orez
  • 1 conservă (400g) roșii tocate
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper, după gust
  • 200ml supă de pui sau legume

 

Mod de preparare:

Spală ardeii și taie-le partea de sus pentru a îndepărta cotorul și semințele. Păstrează capacele pentru mai târziu.

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa și usturoiul până devin aurii.

Adaugă carnea de vită și prăjește-o până se rumenește și se desface în bucăți mai mici. Condimentează cu sare, piper și cimbru.

Adaugă orezul și roșiile tocate în tigaie, apoi turnă supa de pui sau legume. Amestecă bine și fierbe la foc mic timp de 15-20 de minute sau până când orezul este gata.

Umple ardeii cu amestecul de carne și orez și pune-le capacelele înapoi pe fiecare ardei.

Așază ardeii umpluți într-un vas termorezistent și toarnă peste ei puțină supă sau apă.

Acoperă vasul cu folie de aluminiu și coace ardeii în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când ardeii sunt moi.

Servește ardeii umpluți calzi, presărați cu puțină patrunjel proaspăt tocat.

Rețetă de ardei umpluți cu carne și orez

Informații nutriționale (valori aproximative per porție):

  • Calorii: 350 kcal
  • Carbohidrați: 35g
  • Proteine: 20g
  • Grăsimi: 15g

 

Această rețetă de ardei umpluți este o combinație delicioasă de texturi și arome, și este potrivită pentru cinele de familie sau pentru a impresiona musafirii.

Poți adapta umplutura în funcție de preferințele tale, adăugând diverse condimente sau legume pentru a crea o rețetă personalizată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ardei umpluti cu carne si orez

Ardei umpluti cu carne si orez

Ardei umpluti cu carne si orez din: ardei, carne, orez, patrunjel, suc de rosii, faina, telina, ulei, iaurt. Ingrediente: 2 ardei graşi 100 g carne fiartă 1 lingură orez fiert pă­trunjel verde 100 ml suc de roşii 1/2 linguriţă făină 1 frunză de ţelinâ 15 g ulei 2 linguri iaurt   Mod de preparare: Se […]

 

Ardei umplut cu orez, bucatele de pui si carnaciori

Ardei umpluti cu carne de porc si orez

Ardei umpluti cu carne de porc si orez din: ardei, carne de porc tocata, orez, ou, ceapa, morcov, faina, sare, piper, patrunjel, pasta de tomate, ulei, rosii, apa. Ingrediente: 7-8 ardei 500 g carne de porc tocată 100 g orez 1 ou 5-6 cepe 2 morcovi 1 lingură făină sare piper pătrunjel 4 linguri pastă […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.