Reteta ardei umpluti cu cuscus

Printeaza

Reteta ardei umpluti cu cuscus din: ardei, cuscus, ceapa, stafide, ulei, suc de rosii, sare, piper, menta.

Ingrediente:

  • 4 ardei roşii
  • 100 g cuşcuş
  • 1 ceapă
  • 2 linguri stafide
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 150 ml suc de roşii
  • piper negru măcinat
  • sare
  • 1 linguriţă mentă

 

Mod de preparare:

Speli ardeii, le tai căpăcele şi le scoţi seminţele, înmoi stafidele oră, în apă călduţă.

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în 2 linguri de ulei, apoi adaugi şi stafidele scurse şi mai laşi pe foc 1-2 minute.

Incălzeşti 150 ml apă cu un praf de sare, adaugi 2 linguri de ulei şi torni lichidul fierbinte peste bobiţele de cuşcuş aflate intr-un castronel. Acoperi cu un capac.

După 10 minute, amesteci cuşcuşul cu stafidele şi ceapa, menta uscată, piper şi sare după gust.

Umpli ardeii cu compoziţia, acoperi cu căpăcelele tăiate şi îi aşezi intr-un vas în care torni sucul de roşii, 2 linguri de ulei şi puţina apa. Ii coci 30-35 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.