Rețeta autentică de paste cu ulei de masline si peperoncino

Printeaza

Rețeta autentică de paste cu ulei de masline si peperoncino din: paste, ulei de masline extravirgin, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 200g paste (de preferat spaghetti)
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 4 căței de usturoi, feliați subțiri
  • 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute (sau după gust)
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat
  • Pătrunjel proaspăt tocat pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Puneți la fiert 200g de paste în apă sărată până când sunt al dente.

Într-o tigaie, încălziți 3 linguri de ulei de măsline la foc mic.

Adăugați 4 căței de usturoi tăiați felii subțiri și 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute (sau mai mult, în funcție de preferința dvs. pentru picanterie).

Gătiți usturoiul și ardeiul iute la foc mic până când usturoiul devine auriu și parfumat, dar nu ars.

Adăugați paste fierte și amestecați-le bine în uleiul aromei.

Adăugați puțină apă de la paste pentru a crea o sos cremos și continuați să gătiți timp de încă 1-2 minute.

Condimentați cu sare și piper negru proaspăt măcinat.

Presărați cu pătrunjel proaspăt tocat înainte de servire.

Rețeta autentică de paste cu ulei de masline si peperoncino

Informații nutriționale (valori aproximative):

  • Calorii: 350-400 kcal
  • Carbohidrați: 60-70g
  • Proteine: 8-10g
  • Grăsimi: 10-12g

Această rețetă tradițională provine din regiunea Lazio din Italia și este iubită pentru gustul său bogat de usturoi și picantă dată de ardeiul iute.

Ea ilustrează frumusețea bucătăriei italiene, care se bazează pe câteva ingrediente de bază de cea mai înaltă calitate pentru a crea un fel de mâncare delicios.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Paste cu dovlecel, smantana si parmezan

Paste cu dovlecel, smantana si parmezan din: paste proaspete, ceapa rosie, zucchini (dovlecel), unt, smântână italienească (panna), lamaie, usutroi, parmezan, peperoncino, sare, piper. Ingrediente: paste proaspete 1 ceapă mică roşie 1 zucchini (dovlecel) potrivit unt 1/2 cutie smântână italienească (panna) 1 lămâie 1-2 căţei de usturoi parme­zan ras peperoncino sare piper Mod de preparare: Ceapa o toci […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.