Reţetă de Baclava

Printeaza

Reţetă de Baclava

Ingrediente foaie:Reţetă de Baclava

  • foaie de ştrudel
  • margarină pentru uns

Umplutură:

  • 400 g nuci pisate
  • 300 g zahăr pisat
  • 1/2 linguriţă scorţişoară pisată
  • 2 linguri margarină încălzită
  • sirop potrivit de gros
  • 300 g zahăr
  • apă

Mod de preparare:

Amesteci nucile pisate cu zahărul pisat şi scorţişoara. Tai din foaia de ştrudel bucăţi de mărimea tăvii de cuptor.

Ungi tava cu margarină şi aşezi trei foi una peste alta, din nou stropeşti cu margarină şi mai aşezi alte trei foi şi le ungi cu mar­garină, şi încă alte trei foi, în total pui nouă foi. Peste aceste foi pui umplutura (în strat de 1 cm), iar peste umplutură alte nouă foi, aşezate şi unse la fel ca foile de dinainte.

Ultima foaie o ungi bine cu margarină, apoi, cu un cuţit bine ascuţit şi înmuiat mereu în margarină, tai pătrate nu prea mari şi dai tava la cuptor.

Când plăcinta este aproape coaptă, torni peste ea siropul şi o laşi din nou la cuptor până este gata.

Baclava

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.