Reţetă de Baclava
PrinteazaReţetă de Baclava
Ingrediente foaie:
- foaie de ştrudel
- margarină pentru uns
Umplutură:
- 400 g nuci pisate
- 300 g zahăr pisat
- 1/2 linguriţă scorţişoară pisată
- 2 linguri margarină încălzită
- sirop potrivit de gros
- 300 g zahăr
- apă
Mod de preparare:
Amesteci nucile pisate cu zahărul pisat şi scorţişoara. Tai din foaia de ştrudel bucăţi de mărimea tăvii de cuptor.
Ungi tava cu margarină şi aşezi trei foi una peste alta, din nou stropeşti cu margarină şi mai aşezi alte trei foi şi le ungi cu margarină, şi încă alte trei foi, în total pui nouă foi. Peste aceste foi pui umplutura (în strat de 1 cm), iar peste umplutură alte nouă foi, aşezate şi unse la fel ca foile de dinainte.
Ultima foaie o ungi bine cu margarină, apoi, cu un cuţit bine ascuţit şi înmuiat mereu în margarină, tai pătrate nu prea mari şi dai tava la cuptor.
Când plăcinta este aproape coaptă, torni peste ea siropul şi o laşi din nou la cuptor până este gata.
Baclava
Pofta buna!