Reteta balmos oltenesc

Printeaza

Reteta balmos oltenesc din: malao, apa, sare, unt, cas, smantana.

Ingrediente:Balmoş oltenesc

  • 300 g mălai
  • 1 l apă sau lapte
  • 1 linguriţă cu sare
  • 2 linguri cu unt
  • 500 g caş dulce de oi sau de vacă
  • sare
  • 1 cană cu smântână

 

Mod de preparare:

Faceţi o mămăligă din apă sau lapte nefiert, mălai şi sare.

Lăsaţi să fiarbă 20-25 min, amestecând cu lingura de lemn sau cu facăleţul din lemn de tei păstrat pentru această operaţie.

Când mămăliga a fiert, puneţi 1 lin­gură de unt, amestecaţi repede şi stingeţi focul.

Ungeţi o cratiţă emailată sau o formă de sticlă incasabilă cu unt; puneţi un strat de mămăligă în cratiţă; acoperiţi mămă­liga cu felii subţiri de caş dulce.

Presăraţi sare peste caş, puneţi alt strat de mămăligă.

Peste stratul de mămăligă puneţi caşul care v-a rămas, turnaţi smântână şi puneţi cratiţa în cuptorul cald pentru 20 min.

Scoateţi forma din cuptor, tăiaţi felii mari de mămăligă, serviţi fierbinte, eventual cu smântână proaspătă deasupra.

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Balmos motesc

Balmos motesc din: smantana, faina de malai, sare. Ingrediente: 1 kg smantana grasa 300 g faina de malai sare     Mod de preparare: Se pune intr-o cratita de tuci smantana, se pune pe foc, iar cand incepe sa fiarba se adauga faina, amestecând continuu, sa nu se afume. Se fierbe bine pana se ingroasa; […]

 

Balmoş oltenesc

Retete batranesti: Balmos oltenesc

Balmos oltenesc din: malai, apa sau lapte, sare, unt, cas dulce, sare, smantana. Ingrediente: 350 g mălai 1 l apa sau lapte 1 linguriţă cu sare 2 linguri cu unt 500 g caş dulce de oi sau de vacă sare 1 cană cu smântână   Mod de preparare: Faceţi o mămăligă din apă sau lapte […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.