Tocanita de pui cu bame din: pui, ulei de alune, ceapa, rosii, supa de pui, sare, bame, faina. Bamele, cunoscute și sub numele de “okra” sau “gombo”, sunt o legumă verde folosită în bucătăria din Africa, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Acestea sunt cultivate în principal în zonele cu climă caldă și umedă, […]
Reteta bame cu rosii
PrinteazaReteta bame cu rosii din: bame, rosii, bulion, usturoi, ardei, patrunjel, ulei, sare, piper. Bamele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, acid folic, calciu, potasiu și magneziu. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea generală a organismului.
Bamele conțin fibre dietetice solubile și insolubile, care pot susține sănătatea digestivă și pot contribui la menținerea unui nivel adecvat de zahăr în sânge.
Conținutul ridicat de fibre din bame poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge, făcându-le potrivite pentru persoanele cu diabet de tip 2.
Ingrediente:
- 800 g bame
- 1 kg roşii
- 1 lingură de bulion
- 6 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bâmele se prăjesc în ulei încins, apoi se scurg. Roşiile se decojesc şi se taie bucăţi mari. Usturoiul se curăţă, se taie felii şi se căleşte în alt ulei.
Se adaugă bâmele, roşiile, ardeiul iute tăiat felii şi se lasă pe foc. Apoi se adaugă bulionul subţiat cu puţină apă şi se mai lasă la fiert 15 minute.
La sfârşit se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Bame condimentate
Bame condimentate din: rosii, bame, lamai, coriandru, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii 500 g bame verzi 3 lămâi 1 legătură coriandru uscat 1 legătură coriandru verde 1 ceapă 3 căţei usturoi 1 ceaşcă ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se curăţă bine bamele şi li se scot cotoarele […]
Pofta buna!