Reteta de Banana Bread – Pas cu Pas

Printeaza

Reteta de Banana Bread – Pas cu Pas din: banane, unt, zahar, ou, extract de vanilie, bicarbonat de sodiu, sare, faina, nuci.

Ingrediente:

  • 3 banane coapte, zdrobite
  • 1/3 cană de unt topit
  • 1 ceașcă de zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • Un praf de sare
  • 1 ½ cești de făină
  • ½ ceașcă de nuci mărunțite (opțional)

 

 

Mod de Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți o formă de chec. Într-un bol mare, amestecați bananele zdrobite cu untul topit.

Adăugați zahărul, oul, extractul de vanilie și amestecați bine. În alt bol, amestecați făina, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Combinați amestecurile uscate și umede și adăugați nucile (dacă doriți). Turnați compoziția în forma de chec pregătită.

Coaceți în cuptor timp de 60-70 de minute sau până când banana bread-ul este auriu și un test cu scobitoarea iese curat.

Lăsați să se răcească înainte de a tăia și a servi.

 

Informații Nutriționale (pe porție):

  • Calorii: Aproximativ 230 kcal
  • Carbohidrați: 40g
  • Proteine: 4g
  • Grăsimi: 6g

 

Banana bread-ul este un desert popular și reconfortant, cu o istorie veche.

Originea sa se regăsește în rețetele de încălzire din timpul Marii Crize Economice din anii ’30, când oamenii căutau modalități de a folosi bananele prea coapte.

A devenit apoi un desert clasic în casele americane și în întreaga lume.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Paine cu banane si afine

Paine cu banane si afine

Paine cu banane si afine din: banane, ou, lapte de cocos, unt, zahar, faina, praf de copt, afine, scortisoara, mascarpone.   Ingrediente: 3 banane coapte 1 ou, bătut 60 ml lapte de cocos 125 ml unt topit 140 g zahăr 210 g făină 5 g praf de copt 100 g afine 10 g scorţişoară mascarpone, […]

 

Paine_cu_banane_si_branza_de_vaca

Paine cu banane si branza de vaca

Paine cu banane si branza de vaca din: banane, branza, zahar, oua, lapte, ulei, fulgi de ovaz, faina, sare, praf de copt, bicarbonat. Ingrediente: 420 g banane foarte coapte 180 g brânză de vacă 150 g zahăr 2 ouă 170 ml lapte 2 linguri ulei 120 g fulgi de ovăz 200 g făină integrală 100 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.