Reteta bezele cu nuca
PrinteazaReteta bezele cu nuca din: alubus, zahar, lamaie, miez de nuca, unt.
- 4 albuşuri
- 280 g zahăr praf
- zeamă de lămâie
- sferturi de miez de nucă
- puţin unt
Mod de preparare:
Batem 4 albuşuri cu telul şi când sunt spumă tare, adăugăm 280 g zahăr praf. Continuăm baterea, adăugând şi o lingură zeamă de lămâie, până spuma devine sticloasă şi foarte tare.
Intr-o tavă tapetată cu hârtie unsă cu unt, punem grămăjoare de spumă cu ajutorul unui cornet special, din pânză sau din hârtie.
Punem în fiecare grămăjoară câte 1/4 miez de nucă. Bezelele le coacem la foc slab, să rămână albe; putem opri cuptorul şi să lăsăm bezelele să se usuce în el.
Pofta buna!