Reteta de Biftec Tartar

Printeaza

Biftec Tartar din: carne macra de vitel sau manzat, oua, ceapa, piper, patrunjel, sare, castraveciori murati, sardele, sos tartar.

 

Ingrediente:

  • 1/4 kg carne macră viţel sau mânzat
  • 1-2 gălbenuşuri crude
  • ceapă tăiată foarte fin
  • piper măcinat
  • pătrunjel tocat mărunt
  • sare
  • eventual: castraveciori muraţi tocaţi foarte mărunt, 2 sardele, sos tartar etc.

 

Mod de preparare:

Se alege un muşchi crud de vitel (muşchiul spatelui sau pulpă). Se curătă de pielite şi de grăsime şi se dă prin maşina de tocat.

O portie are 150-250 g carne. Carnea se formează pe o farfurie şi cu o lingurită umedă se face o adâncitură la mijloc, în care se pun 1 -2 gălbenuşuri de ou crud.

Pe marginea farfuriei se pun: ceapa tocată fin, pătrunjelul şi eventual castraveciorii.

Separat se aduc în boluri mici eventualele adaosuri: uzual sardele şi sos tartar (verdeturi şi ceapă de arpagic fin tăiate şi înglobate în maioneză picantă).

Amestecul este pregătit de fiecare persoană în parte, folosind ingredientele după plac.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.