Reteta biscuiti cu gem
PrinteazaReteta biscuiti cu gem din: faina, zahar, unt, esenta de vanilie, sare, gem.
- 260 g făină
- 60 g zahăr
- 225 g unt
- 1/2 fiolă de esenţă de vanilie
- 1/4 linguriţă de sare
- 120 g gem
Mod de preparare:
Bate la mixer untul (la temperatura camerei). Adaugă zahărul şi bate în continuare. Incorporează treptat făina şi esenţa de vanilie.
Imparte aluatul în două şi întinde fiecare bucată cu sucitorul până se subţiază la circa 8-10 mm grosime. Aşază-le pe o hârtie de copt şi dă-le la rece o oră. Scoate-le din frigider şi taie forme dreptunghiulare.
Aşază biscuiţii în tavă, cu spaţiu între ei. Crestează-i cu capătul unei linguriţe. Umple adânciturile cu gem. Coace-i 10-15 minute.
Pofta buna!