Reteta biscuiti cu nuca

Printeaza

 Reteta biscuiti cu nuca

Ingrediente:

  • 3 căni de făină
  • 1 cană zahăr
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 cană de nuci mărunţite
  • 1/2 cană miere
  • 1/2 cană apă

 

Mod de preparare:

Reteta biscuiti cu nuca: Topeşti mierea în apă pe foc mic, apoi laşi să se răcească. Amesteci făina cu zahărul, bicarbonatul, scorţişoara şi nucile, adaugi apoi mierea cu apa şi frămânţi până obţii o cocă un pic lipicioasă.

Impărţi coca în 3 bucăţi, formezi din fiecare un sul pe care-l dai prin făină, apoi prin nuci mărunţite.

Aşezi sulurile într-o tavă tapetată cu făină şi le coci la foc potrivit timp de 25-30 de minute Scoţi sulurile din cuptor, le înveleşti într-un prosop curat şi laşi să se răcească 5 minute.

Le tai apoi felii oblice, cam de 1 cm grosime, le aşezi într-o tavă şi le dai la cuptor pentru 10 minute, ca să se rumenească.

Iţi ies nişte biscuiţi crocanţi, foarte gustoşi cu lapte sau cafea.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.