Reteta biscuiti cu nuca
PrinteazaReteta biscuiti cu nuca
Ingrediente:
- 3 căni de făină
- 1 cană zahăr
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 cană de nuci mărunţite
- 1/2 cană miere
- 1/2 cană apă
Mod de preparare:
Reteta biscuiti cu nuca: Topeşti mierea în apă pe foc mic, apoi laşi să se răcească. Amesteci făina cu zahărul, bicarbonatul, scorţişoara şi nucile, adaugi apoi mierea cu apa şi frămânţi până obţii o cocă un pic lipicioasă.
Impărţi coca în 3 bucăţi, formezi din fiecare un sul pe care-l dai prin făină, apoi prin nuci mărunţite.
Aşezi sulurile într-o tavă tapetată cu făină şi le coci la foc potrivit timp de 25-30 de minute Scoţi sulurile din cuptor, le înveleşti într-un prosop curat şi laşi să se răcească 5 minute.
Le tai apoi felii oblice, cam de 1 cm grosime, le aşezi într-o tavă şi le dai la cuptor pentru 10 minute, ca să se rumenească.
Iţi ies nişte biscuiţi crocanţi, foarte gustoşi cu lapte sau cafea.
Poftă bună!