Reteta bors de cartofi
PrinteazaReteta bors de cartofi din: cartofi, ceapa, morcov, telina, ardei, usturoi, rosii, bors, ulei, sare, leustean.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 ardei gras
- 3 căţei de usturoi
- 2 roşii
- 1 l borş
- ulei
- sare
- leustean
Mod de preparare:
Cureţi toate legumele, tai cubuleţe cartofii şi îi fierbi, 15 minute, în apă cu puţină sare.
Tai mărunt ceapa, usturoiul, ardeiul gras, morcovul, ţelina şi roşiile, le căleşti în puţin ulei şi le răstorni în oală, peste cartofi. Le ţii puţin şi adaugi sare, după gust.
După 15 minute, torni borşul, fiert separat, laşi câteva clocote, stingi focul şi presari leuşteanul tocat.
Reteta bors de cartofi
Pofta buna!