Reteta bors de hribi
PrinteazaReteta bors de hribi din: hribi, varza, ceapa, faina, ulei, bors, verdeata, sare.
- 300 g hribi (proaspeţi sau uscaţi)
- 1 varză mică acră
- 1 ceapă
- 2 linguri de făină
- ulei
- 1 cană de borş
- verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Hribii se spală, se fierb, apoi se lasă să se răcească. Varza acră se spală în mai multe ape călduţe, se curăţă, se stoarce, se taie fideluţă, se prăjeşte în ulei încins împreună cu ceapa tocată mărunt.
Când se aureşte, se adaugă făina şi se căleşte în continuare, amestecându-se încontinuu. Hribii se taie felii subţiri şi se adaugă peste varză împreună cu zeama în care au fiert.
Se lasă la fiert, apoi se potriveşte de sare, se adaugă borşul, se mai lasă să dea un clocot şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!
Foarte bun borsul de hribi!