Reteta bors de hribi

Printeaza

Reteta bors de hribi din: hribi, varza, ceapa, faina, ulei, bors, verdeata, sare.

Ingrediente:Reteta bors de hribi

  • 300 g hribi (proaspeţi sau uscaţi)
  • 1 varză mică acră
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de făină
  • ulei
  • 1 cană de borş
  • verdeaţă
  • sare

 

Mod de preparare:

Hribii se spală, se fierb, apoi se lasă să se ră­cească. Varza acră se spală în mai multe ape căl­duţe, se curăţă, se stoarce, se taie fideluţă, se prăjeşte în ulei încins împreună cu ceapa tocată mărunt.

Când se aureşte, se adaugă făina şi se căleşte în continuare, amestecându-se încontin­uu. Hribii se taie felii subţiri şi se adaugă peste varză împreună cu zeama în care au fiert.

Se lasă la fiert, apoi se potriveşte de sare, se adaugă borşul, se mai lasă să dea un clocot şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun borsul de hribi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.