Reteta bors de loboda
PrinteazaReteta bors de loboda
- 3-4 legături de lobodă
- 1 legătură ceapă verde
- 2 cepe
- 2 linguri orez
- morcov
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină
- 2 cartofi
- 1 legătură leuştean
- 1/2 l borş
- 1 ceaşcă suc de roşii
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, rădăcina de pătrunjel, ţelina, le speli şi le dai pe râzătoare, ceapa o tai mărunt şi le pui pe toate la fiert în 3 l de apă cu sare împreună cu orezul spălat şi scurs bine.
Speli loboda, ceapa verde şi le tai mărunt, cureţi cartofii şi-i tai cubuleţe, le adaugi pe toate în oală după 10-15 minute de fiert şi laşi să fiarbă acoperit.
Separat pui la fiert borşul şi îl torni peste legumele fierte, adaugi sucul de roşii şi leuşteanul tocat, mai dai un clocot şi dai oala deoparte.
Borş de lobodă
Poftă bună!